HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

12 november 2016 12:15

Gammeren, C.D. van

HSSC ’61 stond voorafgaand aan het uitduel met Heukelum 2 op de tweede plaats op de ranglijst, Heukelum bezette de 9e plaats. Op papier zou men zeggen dat het voor het goed gestarte HSSC ’61 2 een makkelijke middag zou worden, maar niets was minder waar. Een matige eerste helft (1-0 achterstand) werd vervolgd door een aardige tweede helft. De eindstand van 1-4 betekende wederom drie punten voor ‘Jong HSSC’.

HSSC ’61 kwam vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter niet ‘in de wedstrijd’. Zonder dat het veel kansen/mogelijkheden weggaf, was het voornamelijk Heukelum dat de bovenliggende partij was en het spel speelde zich vooral af op de Heicopse helft. Aan de bal bracht HSSC ’61 weinig tot niets, slechts een enkele keer kon met name Frank de Goeij over de flank gevaar stichten, maar de Heukelum keeper kon met een schone broek de kleedkamer in voor een kop thee. Deze kop thee werd door Heukelum genuttigd met een 1-0 voorsprong. Enkele schoten (over) en enkele corners waren al een voorbode voor een mogelijke treffer van de thuisploeg. Je kon er dus op wachten dat er ook een goal zou vallen; de spits was uitgeweken naar rechts en zette voor. Heicop kopte de bal weg, maar in de voeten van de nummer 8. Hij kon van dichtbij op doel schieten, maar dit schot werd geblokt. De rebound kwam echter opnieuw in zijn voeten en toen vond hij vanaf een meter of 6 het dak van het doel: 1-0. HSSC ’61 liep voor rust dus niet alleen in het spel, maar ook in de score achter de feiten aan.

Werk aan de winkel in de tweede helft dus; Jesse Kooijman kwam in de rust in het veld voor Nicky de Leeuw. Frank de Goeij was voor rust al enkele malen dreigend. Hij was na de rust mede bepalend voor de 1-4 eindstand, getuige zijn betrokkenheid bij drie van de vier goals. Zijn assist op de 1-1 was van grote schoonheid. Zijn ‘panna-passeerbeweging’ op de vleugel vervolgde hij met een panklare voorzet op Tristan Koet, die alleen maar binnen hoefde te tikken: 1-1. Met nog ruim een half uur op de klok paste trainer Ton Kool, uiteraard in overleg met assistent good-old Arno Kooyman, een aanvallende wissel toe. Guanito Pannekoek werd vervangen door Mark van Zanten, de nummer 10 van ons 3e elftal. Het overwicht dat HSSC ’61 na de rust al had, werd hierna alleen maar groter en dit resulteerde al snel in de 1-2. Een mooie aanval over veel schijven belandde uiteindelijk via Glenn Huijgen bij Mark van Zanten. Hij plaatste de bal met veel gevoel over de keeper via de lat achter de lijn: 1-2. Heukelum kreeg de enige kans van de tweede helft 10 minuten voor tijd. En niet zomaar een kans. De nummer 8 werd vrijgespeeld en kon in zijn eentje met de bal aan de voet uitbreken richting het Heicopse doel. Danny Kruyer verliet zijn zestienmetergebied in een poging de bal van de voeten van de Heukelum aanvaller te tikken. Zowel keeper als aanvaller waren de bal na hun ‘duel’ even kwijt, maar de aanvaller pikte de bal nog op voor een uiterste poging om alsnog te scoren. Yoran den Hertog bekroonde zijn goede wedstrijd met een heldendaad, door dit schot te blokken en de 2-2 te voorkomen. In de slotfase liep HSSC ’61 nog iets verder uit om het overwicht van de tweede helft ook in de score uit te drukken. Tweemaal was Frank de Goeij de maker, hij werd tweemaal de diepte ingestuurd (door Jesse Kooyman en Mark van Zanten) en beide keren verschalkte hij de keeper: 1-3 en 1-4. In de laatste minuten mocht ook Raymond Bevelander nog wat speeltijd als invaller maken. Het was zeker niet het beste duel van het seizoen van de kant van HSSC ’61, maar over de hele wedstrijd was HSSC ’61 toch wel de betere ploeg. Het sportieve duel stond onder leiding van een prima scheidsrechter die weinig moeite had om dit duel in goede banen te leiden.

Zaterdag speelt de ploeg het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Sleeuwijk. Bij een stand van 1-1 in de 70e minuut zal de wedstrijd worden hervat. Het zou dus zomaar kunnen dat de 2e plaats nóg steviger in bezit komt (bij winst of een gelijkspel).