Groot-Ammers 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

10 december 2016 14:30

Baardwijk, T. van

Heicop 2 mocht zaterdag aantreden tegen de nummer 7 op de ranglijst; Groot Ammers 2. Vooraf geen makkelijk duel, uit werd het 0-0 vroeg in het seizoen. Het was zaterdag de laatste wedstrijd van een succesvol kalenderjaar 2016 en het duel werd na een 0-1 ruststand omgebogen naar een 5-1 overwinning.

Trainer Ton Kool was een weekendje vrijaf met kennisgeving en de technische staf werd vandaag gevormd door leider Arno Kooyman en (keepers)trainer Arjo Steijsiger en eigenlijk was er niets anders als anders. De ploeg speelde het eigen spel vanaf minuut 1 en probeerde geduldig naar openingen te zoeken in de Groot Ammers defensie. Voor rust lukte dat tweemaal zeer goed. Frank de Goeij was vandaag volledig ongrijpbaar en had de 1-0 al voor rust op de linkerschoen: redding keeper in de één-tegen-één. Ook Glenn Huijgen (na de winterstop keert hij terug naar Focus ’07 om daar in een lager elftal te gaan spelen) had een vrije schotkans van dichtbij. Zijn lage inzet werd licht aangeraakt en rolde voorlangs. Twee dotten van kansen, waarvan er zeker één moet zitten om een redelijke eerste helft te belonen. De solide achterhoede vandaag moest Groot Ammers een paar keer afstoppen op weg naar het Heicop doel en deed dit uitstekend. Toch werd het 0-1 voor de bezoekers. In de linkerhoek van de Heicopse verdediging werkte Jesse Kooyman de bal weg. Ammers pakte de bal op en bracht de bal weer terug in de hoek. Met geluk kreeg de Groot Ammers-middenvelder de bal mee en kon uit die hoek de Heicopse zestienmeter indribbelen. Hij besloot tot een hard ‘dwarrelschot’ met buitenkant rechts uit een zeer moeilijke hoek. De bal verdween in de verre hoek in het zijnetje; 0-1 rust.

De tweede helft was meer een ‘open’ duel en het werd meer een wedstrijd. HSSC ’61 moest komen en deed dat. Een zeer groot deel van de tweede helft speelde zich af op de vijandelijke helft en Groot Ammers moest alle zeilen bijzetten om onder de druk vandaan te komen. Toch duurde het even voordat de 1-1 viel. Wie anders dan Frank de Goeij was de maker. Een vlammende diagonale poeier na een solo actie was zo hard, dat de keeper hem alleen gehoord moet hebben. Niet in de hoek, maar wel hard en hoog: 1-1. HSSC ’61 bleef de druk opvoeren en gaf hier logischerwijs wat ruimte bij weg aan Groot Ammers. Tweemaal werden ze hierbij flink gevaarlijk. Eerst kon de handige aanvallende Ammers middenvelder met een combinatie door het centrum uitbreken naar het HSSC-doel. Danny Kruyer verwerkte de doelpoging tot corner in de één-tegen-één. Kort daarna kon een buitenspeler ook richting het HSSC-doel vertrekken. Hij produceerde van dichtbij een soort voorzet/schot richting de doelmond. Nicky de Leeuw tikte de bal bijna vanaf de doellijn nét voor de goal langs tot corner. Het waren de laatste aanvallende impulsen van Groot Ammers, want HSSC ’61 pakte het initiatief weer over en gaf dat niet meer weg tot en met de laatste minuut. Wessel de Keijzer, samen met de rest van de verdediging vandaag zeer solide achterin, zette uitstekend druk ver op de helft van de tegenstander. Hij veroverde de bal en bezorgde hem bij Koen Looij die op de keeper afkon. Een verdediger pakte hem vast en de uitstekende scheidsrechter van vandaag kende de 100% terechte strafschop toe. Koen Looij is de vaste nemer en mist zelden of nooit. Ook ditmaal niet en de 2-1 voorsprong was een feit. Een ouderwetse vlijmscherpe counter door de thuisploeg betekende de 3-1 . Ammers nam een corner, Heicop werkte weg en schakelde razendsnel om. Mark van Dalen stond aan het einde van de aanval en zijn lange sprint bleek niet voor niets te zijn geweest. Bij de tweede paal kon hij de lage voorzet van Frank de Goeij hoog binnenwerken. Frank de Goeij bekroonde zijn middag ook nog met het benutten van een fraaie schotkans diagonaal in het zijnet voor de 4-1 en kreeg een publiekswissel. Het slotakkoord was voor Koen Looij, hij had vandaag waarschijnlijk het hoogste rendement van de voorste vier spelers. Hij was samen met Frank de Goeij statistisch gezien de belangrijkste speler, maar de rol van Gijs Scheenhart in het vuile werk en het maken van de meters was hierbij zeer belangrijk. Eigenlijk haalden alle spelers inclusief de invallers vandaag een dikke voldoende. Koen Looij besloot tot een mooie lage diagonale schuiver van afstand, na een fraaie lichaamsbeweging: binnenkant paal werd het 5-1.

Hoewel er in de stand bovenin weinig veranderde, was het om twee redenen een meer dan goede dag. In de strijd om de 2e periodetitel verloor Rijsoord, dus Heicop 2 kan na de winterstop meteen in het eerste duel (uit bij Everstein 2) de 2e periode veilig stellen. Bovendien werd het duel tussen De Zwerver en koploper Emma bij een stand van 1-1 gestaakt wegens ‘wanordelijkheden’, waardoor het afwachten is of dit nog consequenties zal hebben voor de koploper. Hoe dan ook, nog 9 wedstrijden te gaan en promotie nacompetitie spelen ligt binnen handbereik met koploper SC Emma op een paar puntjes afstand in het vizier. Een mooi vooruitzicht op de tweede seizoenshelft, maar nu eerst even gas terug en vooruitkijken naar de feestdagen en het jaarlijkse trainingskamp met het 1e en 2e elftal.