HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

18 maart 2017 14:30

Nistelrooij, J.M.H. van

Vorige week was het een collectieve off-day van de kant van Heicop 2. Met nagenoeg dezelfde basisspelers, kon de ploeg zaterdag tegen Drechtstreek 3 laten zien dat vorige week een incident was. En dat deed de ploeg; het won dik verdiend en zeer solide met 0-2.

Op het grote hoofdveld in Papendrecht, kreeg HSSC ’61 een ervaren tegenstander, met een gemiddelde leeftijd die zomaar 10 jaar hoger kon liggen dan die van Heicop 2. HSSC ’61 liet de ‘oudere’ tegenstander vanaf de eerste minuut achter de bal aanlopen. Niet dat het balbezit op de helft van de tegenstander plaatsvond, maar feit was dat HSSC ’61 de bal achterin zeer geduldig naar elkaar overspeelde in afwachting van een gaatje. Drechtstreek kon niet anders dan achter de feiten aanhollen en krachten verspelen. De gaatjes in de verdediging van Drechtstreek werden met name gevonden over de rechterkant, waar Thom Kluvers uitstekend op dreef was. Zijn voorzetten bereikten voor de rust niet altijd de Heicopse spitsen, waardoor er niet gescoord werd. Een schot van Marijn Pruijsers werd door de keeper met moeite gekeerd. Uit een corner die Heicop nam, kon de thuisploeg uitbreken op weg naar hun enige wapenfeit van de wedstrijd. Christiaan den Braber had een overtreding nodig om de solo af te stoppen en kreeg terecht geel. De vrije trap werd uitstekend in de doelmond gebracht, waar een Drechtstreek aanvaller zo vrij stond dat hij ervan schrok. Desondanks verlengde hij de bal wel richting de kruising, maar Danny Kruyer kon de bal net tegen de paal aantikken met een uiterste inspanning. Uit de daaropvolgende counter werd het 0-1. Ivan den Hertog werd op de middenlijn aangespeeld en draaide goed weg. Hij begon aan een lange rush over links, maar Thom Kluvers deed hetzelfde aan de rechterkant. Ivan den Hertog wist met een fraaie voorzet Thom Kluvers op volle snelheid te bereiken en hij maakte van dichtbij een einde aan de perfecte counter. Heicops hoofdtrainer Marten Boverhof zou bij dit ‘omschakelmoment’ zijn vingers hebben afgelikt! 0-1 was tevens de ruststand.

Na de rust eenzelfde spelbeeld, HSSC ’61 in een zeer goede organisatie en met Thom Kluvers die veel gezocht werd aan de rechterkant. Toen zijn tegenstander hem na ongeveer 60 minuten spelen met een overtreding afstopte, kreeg HSSC ’61 een vrije trap. Koen Looij is de man die dit soort ballen feilloos voor de goal weet te slingeren. Ditmaal legde hij de bal bij de eerste paal, waar de keeper uitkwam, maar Marijn Pruijsers de bal mooi verlengde over de uitlopende keeper. De bal verdween met een boogje over de doellijn, waar Ivan den Hertog, weer ouderwets op dreef in de spits, voor de zekerheid nog een tikje aan de bal gaf. Doellijntechnologie wees uit dat de bal echter al over de lijn was, waardoor de goal op naam kwam van Marijn, die overigens ook goed voor de dag kwam. Eigenlijk haalde iedereen zaterdag een hele dikke voldoende, inclusief invaller Lars van Lavieren en de JO-19 invallers Richard Kool en Niels den Braven. Drechtstreek kreeg slechts een halve mogelijkheid in de tweede helft en een paar corners. De scheidsrechter maakte iets voor het einde van de officiële speeltijd op verzoek van Drechtstreek een einde aan het mannelijke, maar sportieve duel. Gedurende de hele wedstrijd leken de spelers van Drechtstreek en de scheidsrechter elkaar niet zo te liggen, getuige de vele vrije trappen tegen vanwege ‘commentaar op de leiding’. HSSC ’61 speelde haar eigen wedstrijd en had hier geen aandeel in, maar feit was dat de scheidsrechter het prima vond om iets voor tijd af te blazen. Na het laatste fluitsignaal kreeg een Drechtstreek aanvaller nog een rode kaart vanwege een opmerking aan het adres van de scheidsrechter, die de wedstrijd overigens prima in de hand had. Drechtstreek speelde echter twee wedstrijden vandaag en beide wedstrijden werden overduidelijk verloren.

Zaterdag de thuiswedstijd tegen Rijsoord 5. Het uitduel werd met 1-6 gewonnen en ook gezien de ranglijst moet een driepunter op Het Plein de doelstelling zijn. Deze punten zijn nodig om de tweede plaats te behouden, want achtervolger De Zwerver 2 heeft de vorm te pakken met drie overwinningen op rij.