Scheidsrechter

Bakker, C.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag speelde het 2e elftal een thuisduel tegen Rijsoord. Het uitduel eindigde eerder dit seizoen in een 1-6 overwinning, dus een nieuwe winst tegen de lager geklasseerde tegenstander lag voor de hand. Ondanks een vroege 0-1 achterstand, werd het een 4-1 overwinning voor de Heicoppers.

Rijsoord beperkte zich de hele wedstrijd tot lange, diepe ballen over grote afstanden, vaak naar de linksbuiten. Zo ook in de absolute beginfase. Er was geen druk op de bal aan de linkerkant van het veld, waardoor een lange crossbal gegeven kon worden. De Heicopse verdediging ging onder de bal door en de linksbuiten kon na een goede aanname en kapbeweging zeer rustig doel treffen: 0-1 binnen een paar minuten. Binnen no-time was het echter weer gelijk, want Tristan Koet werd in de loop goed bediend door Mark van Dalen met een mooie halfhoge dieptebal. Tristan nam de bal uit de draai ineens op de slof: 1-1. Toen kort daarna vanwege vermeend hands een strafschop werd toegekend aan HSSC ’61, schoot Koen Looij de pingel weer ouderwets simpel binnen: 2-1. Nog voor rust kwam Heicop op 3-1. Koen Looij kreeg de bal op het middenveld ingespeeld en gaf uit de draai mee aan de pijlsnelle Thom Kluvers. Die kon in de hoogste versnelling richting het vijandelijke doel en schoof beheerst binnen. 3-1 was tevens de ruststand, waar eigenlijk minimaal één of twee doelpunten meer gemaakt hadden moeten worden.

Waar iedereen zou verwachten dat HSSC ’61 door zou gaan met het creëren van kansen en scoren van goals, viel het na rust wat tegen. Zeker in de openingsfase na rust moest de ploeg, tegen de harde wind in, iets achteruit lopen doordat Rijsoord veel en vaak het spel naar voren verlegde. Het speelveld was te groot en de linies speelden te ver uit elkaar. Hierdoor kun je het zelfs tegen een kwalitatief mindere ploeg ogenschijnlijk moeilijk krijgen. Pas na een kwartier begon Heicop weer wat kansen en mogelijkheden te krijgen, maar de 4-1 bleef uit. HSSC ’61 verdedigde de 3-1 voorsprong echter ook naar behoren, ook al moest Danny Kruyer tot tweemaal toe een gevaarlijke Rijsoord uitbraak onschadelijk maken en schoot Rijsoord nog een voorzet gevaarlijk voor de goal langs. Pas in de allerlaatste minuut werd het 4-1. Koen Looij kreeg een uittrap van zijn keeper in de voeten, draaide door en lanceerde Frank de Goeij; hij brak uit en scoorde hard en laag de 4-1. De scheidsrechter floot zijn eigen wedstrijd en maakte een einde aan het sportieve duel.

Rest ons nog te vermelden dat de geblesseerde Yoran Aantjes een prima vervanger was van de afwezige verzorgster Esmee Meijdam, hij fungeerde tevens als huisfotograaf, waarvan u het resultaat in de bijlagen kunt lezen. Komende zaterdag een lunchwedstrijd: 12.45u trapt het tweede af in en tegen Sleeuwijk 2. Het thuisduel eindigde in 2-2, een lastig te bespelen tegenstander dus!