Scheidsrechter

Musters, M.J.M.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag stond voor het 2e elftal een uitduel met Sleeuwijk 2 op het programma. In het thuisduel bleek Sleeuwijk  al een lastige tegenstander (2-2), zaterdag was dit ook het geval. Het werd een vrij terechte 3-1 nederlaag, die mogelijk anders had gelopen als Heicop zich in het eerste kwartier had beloond.

Op een prima kunstgrasveld (het 2e veld), begon een soort van schaakwedstrijd met twee geduldige ploegen. HSSC ’61 speelde de bal rond en deze week was het niet de rechterkant, maar de linkerkant waar de ruimte lag. Yoran en Hertog en Frank de Goeij waren ongetwijfeld de mensen met het meeste balbezit. Daaruit kwam wel gevaar, maar niet direct mogelijkheden tot scoren. Daarvoor hadden we Sleeuwijk nodig, dat in twee minuten tweemaal de bal verloor in de opbouw. Tweemaal kon Ivan den Hertog alleen op de keeper af; tweemaal werd het geen goal. Kort daarna een fraaie aanval over de genoemde linkerkant. Koen Looij stond aan het einde van die aanval en slalomde de vijandelijke zestien in. Normaal ijzig koel in dit soort situaties, ditmaal vond hij een sterke keeper op zijn weg die zijn doelpoging tot corner verwerkte. Drie 100% kansen, daarvan moet er eigenlijk ééntje zitten, maar helaas. Heicop ging door met aanvallen op de helft van de tegenstander. Er werd voorin balverlies geleden op randje zestien en met één vlijmscherpe dieptebal achter de Heicopse verdediging, werd de spits bereikt. Die kon het Heicopse doel naderen en besloot deze counter met een goal: 1-0. Voor rust werd het ook nog 2-0, nadat Heicop een soort van aanval uit een ingooi niet wist af te stoppen. Via een paar Sleeuwijk spelers belandde de bal in de Heicopse zestienmeter, waar een middenvelder doorgelopen was om de bal, net voor de inkomende blok-tackle van Yoran den Hertog, binnen te punteren. Geen vloeiende Sleeuwijk aanval, maar feit is wel dat meerdere Heicop spelers op eigen helft de bal hadden kunnen en moeten ‘ruimen’. Ruststand 2-0.

HSSC ’61 kwam prima uit de kleedkamer. Mark van Dalen wilde een indraaiende vrije trap op het hoofd van een collega-Heicopper leggen, maar iedereen miste de bal, inclusief keeper en de bal vloog erin: 2-1. Ondanks dat iedereen hard werkte, lukte het niet om Sleeuwijk aanvallend pijn te doen. De thuisploeg verdedigde vandaag uitstekend en het was duidelijk dat zij er alles aan wilden doen om de voorsprong te behouden. Indirect verkeerde Sleeuwijk ook in degradatiezorgen, dus voor hen waren de belangen vrij groot. HSSC ’61 probeerde het de hele tweede helft wel, maar het lukte simpelweg niet om ook maar iets te creëren. Sleeuwijk beperkte zich uitsluitend tot verdedigen en kon éénmaal nog een aanval opzetten. Er werd een bal ingespeeld op  de spits die met de rug naar het doel kon aannemen en terugleggen. De middenvelder schoot hard en laag door een druk zestienmetergebied in en Danny Kruyer redde met de voet ten koste van een rebound. Deze viel, nog steeds in een druk zestienmetergebied, precies voor de voeten van dezelfde middenvelder die de rebound kon verzilveren: 3-1. De invallers Thijs de With en Raymond Bevelander kregen allebei nog redelijk wat speelminuten en in de slotfase werd nog een poging gedaan op een slotoffensief. Helaas viel elke diepe bal verkeerd voor HSSC ’61 en Sleeuwijk kwam niet meer in de problemen. De prima scheidsrechter maakte een einde aan het sportieve duel en Sleeuwijk schreef drie punten bij.

Voor HSSC ’61 geen man overboord, de tweede plaats is nog altijd stevig in eigen handen. Zaterdag komt Alblasserdam 2 op bezoek. Alblasserdam speelt nog volop mee voor een plaats in de nacompetitie, dus zal geen eenvoudige tegenstander zijn. HSSC ’61 heeft zeker nog wat punten nodig om De Zwerver, Everstein en Alblasserdam definitief af te schudden en de 2e plaats veilig te stellen voor een goede uitgangspositie in de nacompetitie voor promotie.