Alblasserdam 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

8 april 2017 14:30

Janssen, H.G.

Vorige week verloor Heicop 2 terecht, maar niet van een betere tegenstander. Zaterdag kwam Alblasserdam 2 op bezoek en dat was een tegenstander van een iets ander niveau. HSSC ‘61 kwam er niet aan te pas en verloor terecht met 1-6.

Beide elftallen hadden een compleet ander elftal dan het heenduel, waarin Heicop met 1-5 uit wist te winnen. In het geval van Alblasserdam was overduidelijk dat het inmiddels uit de 2e klasse gedegradeerde eerste elftal de nodige spelers had afgestaan. En dat waren niet de minste spelers zo bleek. Binnen een kort tijdsbestek was de stand 0-3 en leek de wedstrijd al gespeeld, voordat HSSC ‘61 ook maar éénmaal bij het Alblasserdam doel was geweest. Bij de 0-1 werkte HSSC ‘61 de bal weg uit een corner. De bal werd op het middenveld door Albasserdam opgepikt en de goede middenvelder wist de volledig vrijstaande rechtsbuiten te vinden. Hij was overduidelijk uit het oog verloren en kon een indraaiende voorzet precies in de loop van de goede spits leggen. De kopbal verdween tegen de touwen. Bij de 0-2 won de slimme spits zijn man-op-man duel en kon richting Danny Kruyer uitbreken. Het schot werd nog gered, maar niemand was meegelopen met de linksbuiten die de bal in een leeg doel kon schieten: 0-2. Bij de 0-3 werd een corner achterin het vijfmetergebied op de schoen van een vogelvrije Alblasserdam speler gelegd, die de bal kon intikken. Nicky de Leeuw werd voor rust nog gewisseld voor Danny den Hartog vanwege een lichte blessure. Koen Looij stuurde kort voor rust Yoran den Hertog weg. Binnen de beruchte lijnen werd hij neergelegd en wie anders dan Koen Looij bleef weer ijzig koel bij het nemen van de strafschop: 1-3.

Toen kort na rust uit een corner de 1-4 op het bord kwam, was de wedstrijd defintief gespeeld. Niet één maar twee Alblasserdammers stonden vrij om de goede corner binnen te knikken. Assistent-scheidsrechter Collin Buijserd appelleerde terecht vanwege het niet noemen van een eigennaam, maar de scheidsrechter keurde de goal toch goed goed. De scheidsrechter had overigens een eenvoudige middag en had geen enkele moeite om het duel in goede banen te leiden. De JO-19 invallers Niels den Braven en Richard Kool kregen beiden lekker wat minuten waarin zij het goed deden. Dat de 1-5 en 1-6 nog op het bord kwamen, lag zeker niet aan hen. De 1-5 was een vloeiende zaalvoetbal-achtige aanval door de handige aanvallers van Alblasserdam, die uiteindelijk van dichtij binnengetikt kon worden. De 1-6 was ook een voorbeeld van goed voetbal. Inspelen, terugleggen en snoeihard afdrukken vanuit de tweede lijn. Koen Looij werd nog van de sokken gelopen door de ijzersterke verdediger van Alblasserdam en moest voortijdig naar de kant. Hans v/d Heijden kwam vanaf veld B bij het 3e elftal vandaan, zodat het duel wel met 11 tegen 11 eindigde.

Ondanks dat vanaf het eerste fluitsignaal te weinig energie in de wedstrijd werd gelegd door HSSC ‘61, was het een volledig terechte nederlaag tegen een veel beter elftal. Zowel individueel als collectief had Alblasserdam 2 meer kwaliteit en in deze vorm gaat ook Alblasserdam zeer hoge ogen gooien in de rest van dit seizoen. HSSC ‘61 2 heeft nu twee weekjes vrij op zaterdag, waarna nog twee duels volgen: Woudrichem (uit) en Heukelum (thuis).

Doordat SC Emma hun wedstrijd won en HSSC ‘61 verloor, is SC Emma de terechte kampioen geworden in deze klasse, van harte gefeliciteerd namens HSSC ‘61. Het inhaalrestant tussen De Zwerver 2 en SC Emma (45 minuten uit te spelen bij een 1-1 tussenstand) is voor HSSC ‘61 nog wel van belang. Dit restant wordt op 22 april gespeeld en De Zwerver 2 loert op onze 2e plaats op de ranglijst. Het behouden van die 2e plaats is en blijft de Heicopse doelstelling voor de laatste twee wedstrijden op weg naar de nacompetitie voor promotie.