HSSC'61 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

29 april 2017 12:00

Meerkerk (mevr), L. van

HSSC ‘61 2 draait als promovendus een boven verwachting goed seizoen en heeft al geruime tijd de 2e periodetitel en de 2e plek in bezit. Helaas wist de ploeg de laatste weken de vorm niet helemaal vast te houden, waardoor achtervolger De Zwerver 2 tot op één punt is genaderd voorafgaand aan het duel Woudrichem 2 – HSSC ‘61. Het tweede elftal gaf in deze wedstrijd zeer weinig weg, maar scoorde te weinig, waardoor er een 1-1 gelijkspel op het bord stond en de tweede plek werd afgegeven aan De Zwerver 2.

Het begin van het uitduel was rommelig van beide kanten. Woudrichem strijdt vandaag tegen degradatie nacompetitie en HSSC ‘61 wil de 2e plek op de ranglijst behouden, voor een ‘beter’ schema voor de promotie nacompetitie. Het werden 25 nerveuze minuten van ballen naar voren schieten, in de hoop dat deze ‘goed zou vallen’. Voor Woudrichem viel één van deze lange peren naar voren in de 10e minuut goed; een verre vrije bal kon bij de tweede paal makkelijk worden ingekopt door een Woudrichem speler die uit de rug van een Heicopper was vertrokken en keurig inkopte: 1-0. Het was voor rust nagenoeg de enige keer dat Woudrichem echt in de buurt van het Heicop doel kwam. HSSC ‘61 pakte het initiatief en kreeg een levensgrote kans voor Thom Kluvers, die fraai door Koen Looij werd weggestuurd. Hij omspeelde de keeper maar trof het zijnet van een leeg doel. Koen Looij vond later Ivan den Hertog bij de tweede paal, die de voorzet goed inkopte, maar de keeper/lat zaten een goal in de weg en de rebound was voor Nicky de Leeuw net te ver van zijn voet; de keeper redde. Tristan Koet schoot nog éénmaal nét voorlangs met een geplaatst schot. Kortom, een matig begin van het duel, maar een goede fase voor rust, desondanks toch een 1-0 achterstand.

Yoran Aantjes verving Yoran de Hertog in de rust en de tweede helft trok Woudrichem zich, onder druk van de Heicoppers, terug op eigen helft. HSSC ‘61 drong dus aan en kwam op gelijke hoogte. Guanito Pannekoek zette voor op Ivan den Hertog, die legde de bal met de kop keurig terug op Tristan Koet. De Woudrichem verdediger probeerde te voorkomen dat Tristan ging scoren en tikte de bal achter zijn eigen keeper: 1-1. Veel echte kansen wist HSSC ‘61 ondanks het overwicht niet echt meer te creëren. Wel kwam de ploeg er een aantal keer ‘goed en dreigend’ door, maar doelpogingen waren zeldzaam in de tweede helft. Woudrichem had in de slotfase nog een countermogelijkheid, maar de linksbuiten schoot voorlangs. In de laatste seconde nog een Heicopse corner. De bal van Koen Looij bleef in de doelmond liggen en met gevaar voor eigen leven wierp de keeper zich voor de bal, met flink wat Heicoppers in de buurt die de 1-2 wilden maken. De prima, overigens vrouwelijke, scheidsrechter, beschermde de keeper en kende een vrije trap toe. Deze werd niet meer genomen, want de speeltijd van het sportieve duel zat erop en de eindstand werd 1-1.

Door het behaalde punt, is Heicop 2 minimaal zeker van de derde plek in de eindrangschikking en dat mag een gerust een prima prestatie genoemd worden en vertrouwen geven richting de promotie nacompetitie. Wellicht laat De Zwerver 2 komende zaterdag nog wat liggen tegen Woudrichem 2, in dat geval zal Heicop 2 bij winst tegen Heukelum in het laatste duel alsnog de 2e plaats terug kunnen krijgen. Dat zal de insteek zijn voor het laatste duel, komende zaterdag op Het Plein.