Stedoco JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse D25

1 oktober 2016 10:00

Van Kleef schilderwerken is de nieuwe shirtsponsor
Van Kleef schilderwerken is de nieuwe shirtsponsor van HSSC’61 JO13-1. Het is mooi dat een bedrijf als Van Kleef zijn naam aan de club wil verbinden. Wij zijn blij met de nieuwe tenues. Het is niet bekend gemaakt welk bedrag is gemoeid met de sponsor deal, maar naar verluid gaat het om enkele miljoenen. Henrie en Katja bedankt.

HSSC’61 JO13-1 -  SteDoCo JO13-1 (Sterk Door Combinatie).
Met de voorbespreking hebben we het vandaag weinig gehad over tactische teamtaken, ik vind dat in de laatste wedstrijden de overtuiging (zelfvertrouwen) er niet is. De mannen en vrouwen willen wel maar wat we op de trainingen zien, komt er (nog) niet uit in de wedstrijden. Denk nog even terug aan de laatste doelpunten bij Everstein. Openen naar de andere speelkant, ruimtes vinden en creëren, het ging zo goed. We hebben er zo op getraind.

Overtuiging
Wat is met overtuiging voetballen dan?? Wanneer je het duel ingaat moet je steeds met volle overtuiging ervoor gaan, de bal willen hebben. De angst niet te scoren moet veel kleiner zijn dan de overtuiging om wel te scoren als je voor het doel van de tegenstander komt.
Ik kom hier vaker in het verslag op terug.

1e helft
De wedstrijd is begonnen, hetzelfde speelbeeld van de vorige verloren wedstrijd komt terug, rommelig, veel balverlies en zomaar wat doen. De overtuiging is er niet. Ik mis het zelfvertrouwen van een team. Geef ik zoveel druk? Zit ik er teveel bovenop?? Ik zie verschillen in de spelers die mij kennen en minder goed kennen. Aan de slag ermee !!

Tien minuten gespeeld en het spel gaat op en neer, festival aan fouten. We komen weer aan een aanval toe, Larson dribbelt het strafschopgebied in en wordt gevloerd (speelt veel Fifa). Daar komt de overtuiging weer om de hoek kijken. Wie neemt de strafschop? Donna kijkt mij direct aan en ik knik. Daar gaat ze en het is heel simpel ”als je nooit een strafschop wilt missen, moet je hem niet nemen” 1-0. Klasse meid met overtuiging geschoten en hier is best wat voor nodig geweest om je zover te krijgen.

Het geklungel was weer begonnen, geen overtuiging van het inspelen van een bal van achteruit, dit keer van de keeper: 1-1 we hebben 17 minuten  gespeeld. In de 24ste minuut ontfutseld Mitchel de bal van zijn tegenstander, elk duel wil hij winnen hij gunt zijn tegenstander echt geen millimeter ruimte. Larson rond met lef de bal af. Ruststand 2-1.
Niet goed maar wel voor.

Rust
Aangegeven wat ik wil en laat het team met elkaar laten praten. Bij navraag hebben de linies met elkaar gesproken. Prima.

2e helft
We beginnen redelijk aan de 2e helft en houden druk op de helft van tegenstander. In de 5e minuut van de 2e helft staat het 3-1 door hotseknots begonia voetbal voor het doel van de tegenstander. Yme gaf de laatste zet: 3-1. In de 18e  minuut maken we het ons weer moeilijk en staat het weer 3-2. De tegenstander wil meer en zet nog even aan. Gino is na de rust ingevallen en krijgt van mijn alle complimenten. Geen teleurstelling over het reserve staan, fel beginnen en doorversnellen bij de aannames en passeerbewegingen en overzicht houden. Dit is uitgebreid aanbod gekomen bij de afgelopen trainingen bij de pass en trapvorm. De laatste 2 doelpunten(4-2, 5-2) waren ook van Gino. Wel moet gezegd worden dat een van de doelpunten aan de andere kant begon en over 3 of 4 schijven de bal verplaatst werd naar de andere zijde. Vond ik zelf het mooiste doelpunt.

In een periode waarin het minder loopt, tellen vooral overwinningen. Dus dat voelt wel weer prettig. Wij zullen ons gaan bezig houden om met lef, zelfvertrouwen en overtuiging te gaan spelen.