HSSC'61 JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse D25

8 oktober 2016 9:00

De reis
Vandaag weer eens op tijd uit bed voor de zaterdag, we gaan uit spelen bij GRC”14 te  Giessen. Aanvang 09:00uur, vertrek vanaf de club om 07:40 uur, we verzamelen bij de club om als team te vertrekken. Dat ging al snel fout, wij zaten samen met de sponsor op de veerboot met een gevoel van Terschelling uit “altijd lastig” de een via de A2, de andere nam weer de A27 en de andere ging weer via een fruit route. Als dit maar geen voorbode is.

De groeten van Hak
Nooit geweten dat Ronald Koeman en Martine Bijl hier in de velden te vinden waren om de groenten van Hak aan te prijzen. Met name in 1952 begon de reeds in 1925 bestaande groothandel in groenten en aardappelen van de firma Hak met een groenteconservenindustrie, welke sindsdien aanzienlijk gegroeid is en de belangrijkste werkgever van Giessen is.

De tegenstander
De voetbalvereniging GRC”14 is opgericht in 2014 en is ontstaan uit het samengaan van de voormalige voetbalverenigingen VV Giessen en VV Rijswijkse Boys. Het prachtige nieuwe Sportpark Almbos heeft twee kunstgrasvelden, een natuurgrasveld en pupillen velden.

Afgelopen trainingsweek
Ik heb u al in eerdere verslagen verteld hoe we stappen maken in fases met het team. De manier van trainen en wat ik verwacht. Veel technische vaardigheden in een losse pass- en trapvormen zonder weerstand, Positiespelen met bijvoorbeeld 3 teams, balverliezen en je bent weer het verdedigende team, alles in een hoog baltempo. Je leert snel handelen met uiteindelijk een afwerkvorm. Woensdag weer een tactische training. Leren verdedigen in 1 tegen 1 duels“ en in de partijvorm ”hoog druk zetten” [RF1] door spitsen. Verdedigers leren zo weer het opbouwen met weerstand. Het ging echt goed. Maar hoe vertaal je dit nu naar een wedstrijd toe?

We proberen de technische vaardigheden op een hoog niveau te houden en dat alles  met een hoog tempo en handelingssnelheid. Zeker als men wat later in de training zit en vermoeid wordt, juist dan is het belangrijk om het vol te houden. Zo trainen we ook de conditie (geen losse hardloop trainingen), bijna alles met de bal.

De wedstrijd
Gaat u er maar eens voor zitten. We begonnen zeer matig. Slordig balverlies, we konden elkaar niet goed vinden. Mede ook door de tegenstander, ze zaten er direct boven op. Ik keek Marco hopeloos aan van “hoe kan dit nou toch”? De  trainingen gaan zo lekker!! Maar hoe meer de 1e helft vorderde hoe beter het ging, nu is vol druk zetten voor een elftal toch niet de hele wedstrijd mogelijk. Maar wij kwamen steeds beter in ons spel, van onze kant gunde we de tegenstander ook geen ruimte en de combinaties tussen elkaar gingen steeds beter.  Alles in een behoorlijk hoog tempo. Helaas verzuimde we nog wat kansen te benutten. Op het moment als je voelt dat we goed spelen scoort de tegenstander de 1-0. Ik zag geen moment van teleurstelling, maar direct er vol tegen aan, 2 minuten later werd Remon aangespeeld vanuit het middenveld en kwam in oog met de uitgekomen keeper en speelde er fantastisch langs: 1-1 de ruststand.

2e helft
In de rust niet al te veel aangegeven het gaat goed zo. De tweede helft had een amusementswaarde  9. Wat een tempo in de wedstrijd, twee ploegen die willen voetballen en willen winnen. 1-2 na 10 minuten spelen door Remon. Nog niet uitgejuicht of het staat alweer 2-2 met een counter op snelheid. Eerlijk gezegd wat een doelpunt, vol op snelheid geschoten van een meter of 20 denk ik zo van onze kant aan de rechterzijde. Maar ik ben er niet blij mee. Het spel golfde van de een naar de andere kant, wij met verzorgt voetbal en sterk in de duels. Hun in de omschakeling, wij hebben achterin wat meters gemaakt om de snelle aanvallers een halt toe te roepen. 5 minuten voor tijd maakt de tegenstander de 3-2. GRC en de supporters gaan uit hun stekker….. baal moment, maar we gaan alles op alles zetten, Donna schuiven we door naar het middenveld. En nog geen 3 minuten later was het uit een corner een prachtige kopbal van Jessie. Niks weer terugtrekken, doorzetten der op en der over. Gelijk vanaf de aftrap werd er vol druk op de tegenstander gezet, de bal werd dan ook direct veroverd en in de diepte ingespeeld, Yme liet zich niet wegzetten en schoot de bal net langs de paal, keeper kansloos 3-4. Dan zijn het nog bange minuten, hoe ga je zorgen dat wij niet weer achteruit gaan lopen of worden verrast door een counter?  Gewoon doorgaan waar je mee bezig bent en dan nog even de 3-5 in de kruising schieten, de 3e van Remon vandaag. Binnen 5 minuten een achterstand van 3-2 opbuigen naar 3-5 winst. Vandaag hebben we onze trainingsarbeid beloond en vertaald naar een goede wedstrijd. Ook complimenten voor de goede en sportieve tegenstander, met sportieve ouders.

Alleen de doelpuntenmakers benoemd om dat het zo hoort, maar dit was een geweldige team prestatie.