Sleeuwijk 2

Mannen zaterdag, 2, 2e klasse C

19 november 2016 14:30

Sonneveld, A.

Enkele weken terug brak een verdediger van Sleeuwijk in de 70e minuut door een ongelukkige botsing zijn scheenbeen, waarna het duel werd gestaakt bij een 1-1 stand. Zaterdag 19 november werden de laatste 20 minuten uitgespeeld op Het Plein. Het werd een wedstrijd op zich, want er gebeurde genoeg in 20 minuten. Beide ploegen scoorden eenmaal, waardoor er een definitieve eindstand van 2-2 in de uitslagenlijst kwam te staan.

HSSC ’61 begon redelijk voortvarend met een gevaarlijke voorzet van Frank de Goeij. Sleeuwijk zette daarna een aanval op, waarbij de Heicopse verdediging met een eenvoudig boogballetje werd afgetroefd. De spits kon de Heicopse zestienmeter in dribbelen en schoot op doel. De bal ging tussen de handen en het lichaam van Danny Kruyer door, waarna de houdbare bal in het doel verdween: 1-2 in de 72e minuut. Een lelijke streep door de rekening voor de Heicoppers, die met windje mee toch andere bedoelingen hadden dan achter de feiten aan te lopen. De intentie om met veel mensen voor de bal achter de 2-2 aan te gaan jagen, werd HSSC ’61 bijna definitief fataal. Sleeuwijk miste een schotkans, een kopbal en een voorzet die door Guanito Pannekoek uit de doelmond werd weggewerkt, maar geen 1-3. Nicky de Leeuw werd als stormram gebracht en hij was degene die een doeltrap van Sleeuwijk weer terug kopte richting het Sleeuwijk doel. Twee verdedigers hadden ruzie met elkaar over wie de bal weg zou werken. Beide keren lukte dit niet onder druk van Gijs Scheenhart. Hij deed een poging de bal binnen te tikken, maar de keeper redde met zijn hoofd. De rebound werd attent ingetikt door Koen Looij: 2-2. Sleeuwijk bleef voor de winst gaan en dat betekende ruimte voor HSSC ’61. Bas Scheenhart maakte gebruik van deze ruimte met een mooie dribbel naar binnen en een vlammend schot: de keeper redde met de vuisten. De prima scheidsrechter had geen moeite met het duel en maakte na 20 minuten en een beetje blessuretijd een einde aan het restant en HSSC ’61 schreef weer een puntje bij.

HSSC ’61 kwam dus ondanks de onnodige tegengoal vandaag goed weg met een 2-2 gelijkspel, ook op basis van de eerste 70 minuten van destijds. Sleeuwijk hield HSSC ’61 in de wedstrijd door het niet benutten van hun kansen en de thuisploeg maakte dankbaar gebruik van deze gelegenheid. Het betekende dat de ploeg zich nóg steviger nestelde op de 2e plaats op de ranglijst. Nog drie wedstrijden te gaan tot de winterstop: tegen Woudrichem (thuis), komende zaterdag, waarna nog duels volgen tegen Lekvogels (uit) en Groot-Ammers (thuis).