JO13-1 beloont zich zelf met inzet en wint van ongeslagen Hedel

4 - 2

Hedel JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse D25

11 maart 2017 10:15

Onze laatste competitie wedstrijd is alweer van 2 weken terug, het gaat zo goed en dan wil je iedere week spelen. Vandaag spelen we thuis tegen het ongeslagen Hedel dat het zo goed in onze competitie doet. Kunnen we het nog?

Geloof
Tuurlijk kunnen we het nog, maar even terug naar afgelopen week Barcelona - Paris Saint-Germain. Waar niemand meer in geloofde gebeurde, Barcelona maakte de 4-0 verlies in Parijs ongedaan. Maar wie geloofde er niet meer in?  ”De mensen er omheen” Het kon niet meer, hoeveel sterker was Paris Saint-Germain in de heen wedstrijd, er was nog nooit een 4-0 achterstand goed gemaakt in de Champions League. Maar toen de 11 van Barcelona het veld opgingen stond er geen van hen met de moed der wanhoop. Het kon wél. Het hele team geloofde het écht.

Binnen 2 minuten stond het 1-0. De elf mannetjes in blauw en rood wonnen alle duels. Ze pakten hun tegenstanders vanaf de eerste minuut bij de keel en lieten niet meer los. Ook niet nadat er tegen was gescoord en dat Suárez bij 4-1, in blessuretijd en met een gele kaart op zak, nog een schwalbe maakte was aan de ene kant wanvertoning - maar het tekende tegelijkertijd hoe graag hij wilde winnen en hoezeer hij er nog in geloofde.

Team JO13-1
Tuurlijk gaat ook zeker om talent maar ik geloof ook zeker in bovenstaande: vertrouwen in je eigen kunnen. Plezier hebben en uitstralen en dan het ook nog eens samen willen doen. Op dit moment gaat dat prima al zijn er altijd wel “dingetjes”.

1ste helft
De fel oranje gekleurde mannen en vrouwen ging zeer voortvarend van start, menigeen hebben het niet mee gekregen, binnen 5 minuten hadden we er al 2 tegen de touwen en hoe! Er was veel beweging, met uitstekende combinatie voetbal en de doelpunten waren geweldig. De beste 20 minuten die ik tot nu toe heb gezien. 1-0: Maarten die na 1 minuut de bal geweldig voorbij de keeper schoof, het was de beste wedstrijd tot nu toe die ik van Maarten heb gezien (niet door dit doelpunt). 5 minuten daarna was het weer een aanval die van achteruit begon en vakkundig het doel werd ingeschoten. Marco en ik kijken elkaar eens aan! Natuurlijk gaat Hedel reageren en die zetten er een paar versnelling bij.  3 minuten later toch de 2-1. Maar wat een rust bij ons in het team. We spelen de bal van links naar rechts en proberen alles voetballend op te lossen en steeds de bal maar weer een linie verder in te spelen. Hedel krijgt geen grip op ons spel. 17 minuten gespeeld en het staat 3-1. Bart van een meter of 20 en zag dat de keeper wat voor zijn goal stond. De bal was hard genoeg en de keeper kon alleen nog zijn vinger toppen tegen de bal aankrijgen. Wat een tempo van beide ploegen de laatste 10minuten moesten we iets terug maar konden de voorsprong vasthouden.

Rust
In de kleedkamer voelde ik de beleving van het hele team. De mannen en vrouwen hadden veel vragen en dat is natuurlijk het mooiste.

2e helft
Natuurlijk weten de mannen en vrouwen het nog, in Hedel stonden we ook met 2-0 voor, en verloren we alsnog. Maar ik voel vertrouwen en het geloof in het team. Maar goed het moet nog wel ff gebeuren. En dan na 4 minuten spelen weet Hedel al weer te scoren: 3-2. Het zal toch niet? De aanvallers hebben het lastig, de bal komt regelmatig in de voorste linie maar daar stopt het dan ook. We komen dan ook niet heel serieus meer in de problemen maar op mijn gemak, zit ik even niet. Ik besluit Yme (over Yme later meer) er even uit te halen, en geef hem wat instructies en zegt dat hij er binnen 5 minuten weer in komt als spits. Remon die boven in de topscore lijst staat besluit ik te wisselen, hij komt niet los van zijn tegenstander en heeft in de rust ook aangegeven dat de verdediger lastig is, hij trekt de hele tijd aan me shirt. Yme komt er in en creëert zijn eigen kans, maar de bal gaat net voorlangs de ohh’s  en de ahh’s hoor je bij het plubliek en bij ons. Ik vind dat we goed en georganiseerd blijven spelen, twee ploegen die niet willen verliezen en maar blijven gaan. Per linie staat het goed. Met nog een minuut of 7 te spelen gaat de bal weer prima rond en weten we steeds weer een vrije man te vinden. Vanuit het middenveld wordt Yme weer de diepte ingestuurd en liet de verdedigers achter zich, Yme voelt niks en gaat maar voor één ding ! Oog-in-oog met de keeper wist hij het net te vinden. De 4-2 is een feit!

Yme
Yme is de teamplayer van de week. Vorige week toen waren we vrij en heeft hij één helft gekeept met de de D2 en in de 2e helft gevoetbald en gescoord. Vandaag is hij ook begonnen als Keeper en de 4-2 is beschreven. Regelmatig is hij ook bij HSSC te zien als scheidsrechter. Al heeft hij niet altijd een basis plaats, aan Yme merk je niks en staat hij altijd klaar als je hem nodig hebt. Klasse man!

Slot
Mannen, vrouwen, wij, jullie ouders en publiek hebben weer genoten van jullie!! Ik moet Hedel ook de complimenten geven na het sportieve gedrag na afloop van de wedstrijd. We gaan vanaf deze week weer een nieuwe fase met elkaar in. We gaan de training uitbreiden naar 3x per week waarvan donderdag een techniek training gaat worden. Arwin van Soest gaat ons /mij helpen of ik Arwin ??