HSSC'61 JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse D25

6 mei 2017 11:30

Sv-MEC’07 JO13-1 - HSSC'61 JO13-1
Op naar de Betuwe waar we onze laatste uit competitie wedstrijd tegen Sv-MEC gaan spelen, daarna spelen we nog tegen Arkel thuis. Het kampioenschap in onze poule gaat tussen Hedel en Groot-Ammers. Vast staat dat wij 3e zullen worden. Onze doelstelling is nog om de meest scorende ploeg te worden, de teller staat inmiddels op 97 gemaakte doelpunten. Ik heb altijd gezegd dat ik liever met 7-5 win als met 1-0. Het gaat er om zo aanvallend mogelijk te spelen, zeker op deze leeftijd. Maar niet je verdedigende taken te vergeten.

Bart zit in Engeland en Jessie groeit de pan uit en heeft daar nog steeds last van. Lennart zal daarom met ons meereizen.

De wedstrijd (1e helft)
Vanaf het begin domineren we de wedstrijd en creëren we veel kansen maar heel scherp zijn we niet voor de goal. We zitten al behoorlijk met de oefenwedstrijd voor komende dinsdag tegen LRC in ons hoofd denk ik zo. We komen na 25 minuten toch op een ruime voorsprong: 0-3. 2x Remon en 1x Yme. Maar binnen 2 minuten slaat Mec 2x toe en gaan we rusten met een 2-3 voorsprong. Maar 2-8 had ook gekund. Het is ons al meerdere keren overkomen dat een ruime voorsprong word weggeven binnen enkele minuten. Hier gaat het om team afspraken die niet worden nagekomen. Steeds meer lukt het om in een teamformatie 1-3-4-3 spelen. Welke verdediger er dan doorschuift moet onderling op het juiste moment worden gecoacht en de restverdediging moet zich snel organiseren, centraal (voor het doel) moet het dicht staan, daar ontbreekt het dan wel eens aan.

Rust
De tegen doelpunten worden nog even nabesproken en ik voel wel de rust in het team, iedereen weet wat er van ze verwacht wordt.

2e helft
Met een prachtig afstandsschot zet Job de stand van 2-4 op het scorebord. Job is dit jaar mentaal gegroeid, in het begin nog wel eens dipje bij een verkeerde actie, maar hij kan dit nu snel omzetten en dat maakt Job een zoveel betere voetballer. Man van de wedstrijd vandaag. De 2-5 was de 2e van vandaag voor Yme. Lieke was de maker van de 2-6 en heeft veel energie geleverd vandaag. Een geheimpje is dat Lieke een snelle methode heeft gevonden voor het aanvullen van energie. Na de wedstrijd besteld ze direct een broodje frikandel met veel mayo en wat teveel is aan mayo smeert ze dan aan haar kleren of is terug te vinden in haar mondhoeken. Dus mocht u haar tegenkomen in die toestand weet dan dat ze energie aan het aanvullen is. Lennart was de maker van de 2-7.

Conclusie
Prima 2e helft, aanvallend sterk (we staan nu inmiddels op 104 doelpunten) en een prima restverdediging. Dinsdag een oefenwedstrijd tegen LRC en zaterdag de laatste competitie thuis tegen Arkel.