Een rare dag...

DVSU 1

1 - 0

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

26 oktober 2019 14:30

Accommodatie

Sportpark Bakestein
Middellijn 9
3335KC
ZWIJNDRECHT
tel. 078-6101145

“Het is een rare dag” dat zei onze voorzitter deze zaterdagmiddag een paar keer en dat was al voordat de wedstrijd begon. “Waarom dan?” Was mijn vraag. “Weet ik niet, maar dat voelt zo”…

Zelf had ik dat gevoel ook wel een beetje, maar dat was dan vooral omdat ik deze dag al precies 35 jaar getrouwd ben met mijn lieve meissie.
’s Avonds hebben we dat gevierd en het bezoek had ook weer een behoorlijk voetbal gehalte. De “harde kern” bleef lang hangen en ik heb zelfs een nieuw spel geleerd vannacht: iets met vingers op een glas leggen, gokken hoeveel vingers er over blijven na 3,2,1 gezegd te hebben en wie dat het slechtst gokt mag als beloning het glas leeg maken met één of andere duistere inhoud. Geen slim idee als je de volgende ochtend een verslag moet maken…dan helpt zo’n uurtje extra slapen ook niet echt. U zult het deze keer dus met een vrij kort verslag moeten doen. Nou was het ook geen wedstrijd die lang blijft hangen om het zo maar even uit te drukken. Verschillende mensen hebben me tijdens en na de wedstrijd verteld dat we bar slecht waren. Dat zal wel, maar de tegenstander doe je dan toch een beetje tekort vind ik. Een stukkie verderop in Galgenwaard voetballen ze ongetwijfeld beter, maar ook hier liepen een paar gasten rond die een aardig balletje kunnen trappen en onze verdediging behoorlijk aan het werk zette. Zoals de trainer al schreef op Regio-voetbal: als de keeper je beste man is, dan weet je dat er iets niet goed gaat over het algemeen. Dat was deze middag inderdaad het geval: Laurens toonde zich wederom een geweldige stand-in voor Niek! Natuurlijk speelt ook een rol dat Koen deze middag geblesseerd langs de kant stond en dat ook Ferry nog uitviel in de eerste helft. We kunnen er lang over praten of schrijven, maar we gingen zonder punten weer naar huis en op de uitslag van 1-0 valt niets af te dingen. Het had zelfs nog heel wat slechter uit kunnen pakken, maar zoals gezegd: Laurens behoedde ons voor een grotere nederlaag. De Barkie punten zullen ook deze week weer voornamelijk naar verdedigers gaan en ook dat zegt weer voldoende.

Volgende week de ‘derby’ tegen Brederodes; een ploeg die heel goed draait als je naar de ranglijst kijkt. Tegen ploegen die wat hoger staan komt vaak het beste in ons naar boven; daar houden we ons dan maar aan vast.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!