Je hebt van die dagen

SC Everstein 1

7 - 2

HSSC'61 1

Competitie

3e klasse D

Datum

25 september 2021 14:30

Scheidsrechter

V.J. Koning

Accommodatie

Sportpark sc Everstein
Lekdijk 49 a
4121KH
EVERDINGEN
tel. 0347-351555

We beginnen aan een nieuwe competitie, maar alvorens we in het voetbal gebeuren duiken toch een persoonlijk woord van mijn kant aan u als lezers. De afgelopen maand is er voor mij veel veranderd in mijn leven en dat van anderen. Het overlijden van Carla is een nog maar nauwelijks te bevatten verlies en ook het overlijden van Rozemarijn Scheenhart, maakt dat we als HSSC-ers veel verdriet hebben gedeeld met elkaar. Het is goed dat we niet alleen in mooie tijden maar ook in moeilijke tijden om elkaar heen staan. De steun die wij hebben gevoeld, en ik schrijf dit ook namens de familie Scheenhart, heeft ons veel goed gedaan. Dank daarvoor. Deze dank wil ik ook uitspreken naar onze tegenstander van vandaag. Ook van de kant van Everstein ontvingen wij veel steun en medeleven. Het is bijzonder waardevol dat we als verenigingen op deze wijze met elkaar om gaan. Carla was in haar jeugdjaren een fanatieke supporter van Everstein. De filmbeelden die zij eerder dit jaar deelde met Everstein uit de beginjaren tachtig zijn daar stille getuigen van. Dat dan uitgerekend de wedstrijd Everstein – HSSC’61 als eerste treffen van deze competitie op het programma staat is dan wel heel bijzonder. Laten we er met elkaar een mooie competitie van maken. Succes allen!

Onze trainer heeft op de site al verslag gedaan over de voorbereiding, dus dat kan ik achterwege laten. Deze week kwam het nieuws dat Bas Scheenhart heeft aangegeven een stapje terug te willen doen en niet langer voor de A-selectie te gaan. Begrijpelijk van zijn kant. Bas is jarenlang één van de boegbeelden van ons eerste elftal geweest en was daarin een zeer gewaardeerde kracht. Er zal vast wel ergens terug te vinden zijn hoeveel doelpunten Bas gescoord heeft, maar er is meer dan doelpunten maken alleen. Sommige spelers hebben nog een rol binnen een team en Bas was zo  iemand die, zoals Hens het noemt: “het cement tussen de stenen was’. Uiteraard staan er weer nieuwe spelers op die zijn plaats gaan innemen, maar een woord van dank aan Bas is vanaf deze plaats wel terecht! Namens spelers, staf en supporters: BEDANKT!

Ja en dan de wedstrijd… eigenlijk is alles te lezen op de site van regio voetbal. Na afloop liep de verslaggever van regio voetbal, Theo Sprong langs me heen en ik vroeg hem om een beetje mild voor HSSC te zijn. Hij keek me bedenkelijk aan en uiteindelijk werd de titel boven zijn verslag: “Everstein maakt gehakt van HSSC” en daar is geen woord Spaans bij. Het was typisch zo’n dag waarbij het bij Everstein allemaal precies goed viel en bij HSSC allemaal verkeerd. Als dat dan samenkomt op één dag…tsja… Op zoek naar redenen voor het teleurstellende spel van HSSC kom je dan uit op de laatste minuut voor de rust en de eerste minuten na de rust. Tegendoelpunten  op dergelijke momenten zijn funest en als daar dan ook nog een rode kaart achteraan volgt is het over en uit. Proberen de schade dan te beperken zou dan het motto moeten zijn, maar ook dit ging helemaal mis. De ene individuele fout op de andere volgde en zo liep Everstein uit naar een 7-2 uitslag. Enig lichtpuntje (als je daar dan toch naar op zoek gaat) zijn de twee doelpunten van onze youngster, Remon van Soest. Verder houden we het er maar op dat je elk seizoen wel een misser hebt. Laten we hopen dat we die dan vandaag gehad hebben. Uithuilen, de scherven bij elkaar rapen en volgende week met hernieuwde moed proberen een nieuwe start te maken.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!