Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

De indeling dit seizoen betekend dat van de vijf verenigingen die de gemeente Vijfheerenlanden telt en die in de derde klasse actief zijn, we er twee als tegenstander hebben. De eerste van die twee betekende de start van het seizoen en daar hebben we het verder maar niet over. Vandaag stond de andere op het menu: Brederodes. Niet het derby gevoel zoals je dat hebt tegen Everstein, maar niettemin een mooie tegenstander die ook veel publiek meeneemt. Onder een heerlijk najaarszonnetje lag Het Plein er weer gelikt bij vandaag. De heggen gesnoeid, (dank Marie en helpers!) de kantjes strak gestoken, geen mol te bekennen en ontdaan van alle onkruid stond niets een heerlijk potje voetbal in de weg. De verslaggever van Het Kontakt schreef al eerder dat wedstrijden van HSSC bijna garant staan voor veel doelpunten, dus we hadden er zin in.

Kees de Nijs was weer terug van zijn schorsing en stond naast Menno centraal in de verdediging, waardoor Aron weer een plekje opschoof. Verder geen wijzigingen in het team. Wat mochten we verwachten? Moeilijk te zeggen…het is allemaal nog een beetje zoeken lijkt het wel. Bij vlagen goed voetbal (tweede helft tegen Houten) wordt afgewisseld met heel matig spel (Focus uit). Aanvallend hebben we het nodige in huis. Twee talentvolle jonge vleugelaanvallers en de van LRC overgekomen Owyn lijken inmiddels ook hun draai te hebben gevonden bij HSSC. Met Owyn hebben we een sterk aanspeelpunt in de aanval die het werken niet schuwt (maar dat was al duidelijk uit het verhaal in het Voetbaljournaal dat deze week in de brievenbus zat). Verdedigend was het vandaag een stuk stabieler dan tegen Focus. Op Kees de Nijs zijn werklust en inzet is nooit iets aan te merken en het is goed hem er weer bij te hebben. In de privésfeer is er bij een aantal jongens het e.e.a. gepasseerd de afgelopen maanden en het leek er op dat dit toch wel invloed had op hun spel de afgelopen periode. Dat is best te begrijpen, maar je hoopt toch dat er een keer een omslagpunt komt en men zijn oude vorm weer terugvind. Dat we weer een beetje ‘branie’ terug gaan zien zoals die wel degelijk in het team kan zitten. Vandaag leek het daar wel op. Er was weer de nodige strijdlust te zien op het veld en het is dat Remon vandaag het vizier niet helemaal op scherp had staan anders had het inderdaad wel weer eens een heel doelpuntrijk duel kunnen worden. Hij was vandaag met zijn snelheid weer een plaag voor zijn tegenstanders zoals de verslaggever van Het Kontakt al opschreef. We hadden eigenlijk met een 3-0 voorsprong de rust in moeten gaan en dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Slechts één doelpunt: een goed lopende aanval werd fraai ingekopt door Nicky van Dam en dit leverde een magere 1-0 ruststand op. Daardoor bleef het tot de laatste minuut spannend. Regilio moest er vandaag weer aan te pas komen om de drie punten over de streep te trekken en dat deed hij met verve. Hij lijkt het hernieuwde vaderschap verwerkt te hebben 😉 en nadert weer zijn oude vorm. Op basis van de tweede helft had een gelijkspel zomaar tot de mogelijkheden behoord, maar dan hadden de mannen zichzelf toch echt tekort gedaan. Al met al een mooie en belangrijke overwinning vandaag. Voor Vianen een teleurstellende week: geen paardenmarkt en geen punten, maar voor HSSC een mooie zaterdag met een aantal heel mooie uitslagen. Volgende week Lopik thuis. Kunnen we na die wedstrijd omhoog kijken of niet…dat is de vraag. Als u niet zolang kunt wachten: op dinsdagavond spelen we de eerste wedstrijd om de EM Van der Wal cup, uit tegen De Alblas.

Hierbij de link naar het verslag dat te vinden is op regio-voetbal: HSSC61 - Brederodes