Prijsseweg 14 AA
4105LE
CULEMBORG
tel. 0345-512924

In een nieuwe competitie probeer je vooraf al een beetje een inschatting te maken van de kracht van je tegenstanders. Dat is dit jaar niet anders en dan worden er favorieten genoemd en ook clubs tegen wie je ‘punten kunt pakken’. Dat dit in de praktijk wel eens heel anders uitpakt hebben we verleden week tegen Houten gezien. Vandaag was Focus zo’n tegenstander waarbij je je op voorhand kansen toedicht. Het feit dat ze hun eerste twee wedstrijden hebben verloren zegt overigens niet alles als je kijkt naar hun tegenstanders. (Houten en DESTO) Een kansberekening die eigenlijk meer gebaseerd is op resultaten uit het verleden; maar ja, die bieden geen garantie op de toekomst waarschuwen beleggers dan. Voorlopig missen we de geblesseerde Laurens en de (tot vandaag) geschorste Kees de Nijs. Vandaag nam Aron de plek in naast Menno in de verdediging. Verder een te verwachtte opstelling. Bijzonder daarin is toch wel dat we dit jaar met een compleet nieuwe voorhoede spelen. Lennart en Remon zijn beide nog junioren en Owyn is de nieuweling binnen de ploeg. Alle drie hebben ze laten zien dat ze de capaciteiten hebben om dit goed in te vullen, maar de eerlijkheid gebied ook te zeggen dat we niet mogen verwachten dat dit een voorhoede is die wekelijks zomaar even een tegenstander dol draait. Zeker een tegenstander als Focus niet die leunt op een sterke verdediging. Zo begon men ook de wedstrijd met in het eerste kwartier een wat sterker HSSC, maar Focus dat achterin niets weg gaf. Na een kwartier raakte we de grip een beetje kwijt en was het Focus dat het eerste gevaar stichtte. Menno kon echter de bal nog net op tijd weg werken, maar we waren gewaarschuwd. In de 27e minuut begon een speler van Focus aan een solo en die mocht wel heel makkelijk door de verdediging heen lopen. Zijn schot verdween echter naast het doel. Een wilde trap naar voren van Focus in de 33e minuut werd door Jari verkeerd beoordeeld en na ‘de stuit’ was hij het zicht op de bal helemaal kwijt waarna het voor een aanvaller van Focus een koud kunstje was om de 1-0 te scoren. Een minuut later volgde de mooiste aanval van de middag van HSSC kant, maar het schot van Remon  werd door de keeper van Focus gestopt. Een eerste helft die al met al van beide zijden van een matig niveau was al stond de verdediging van Focus zoals gezegd ‘als een huis’.

De tweede helft zou het dan moeten gaan gebeuren. Dat had ook zomaar gekund, want hoewel het spelniveau ook nu niet erg hoog was, had HSSC eigenlijk de gehele tweede helft het initiatief. Maar ook nu bleven de grote kansen uit. Remon stuitte nog een keer op de keeper, maar eigenlijk bleef het daar een beetje bij. Focus loerde op de counter maar kreeg daar nauwelijks de kans voor. Tristan en Ferry werden gewisseld voor Christiaan en Niels, maar aan het spelbeeld veranderde niet veel. De volgende junior werd ingebracht (Wouter) en hij viel verdienstelijk in. Uiteindelijk kreeg Focus toch datgene waar men op gokte; een counter die de 2-0 opleverde. We kregen de laatste tien minuten nog wel wat kansen maar het wilde vandaag duidelijk niet lukken. Qua spelbeeld van, met name de tweede helft hadden we meer verdiend, maar op basis van het aantal kansen over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Een teleurstellende middag al met al en een kans om punten te pakken laten liggen.

WAT NOU? Geen reden tot paniek lijkt me zo, maar wel reden om komende week de boel op scherp te zetten. Dan moet het volgende week maar gebeuren tegen onze noorderburen uit Vianen. Vooraf ook zo’n ploeg die bij het rijtje favorieten hoort en ondanks hun verlies tegen Lopik daar nog steeds toe mogen worden gerekend lijkt me zo.