Welkom in de 3e klasse - HSSC'61

Welkom in de 3e klasse

HSSC'61 VR1

2 - 2

Tricht VR1

35'
... (solo)
51'
... (intikker)

Competitie

Vrouwen beker poulfase Groep 2 02

Datum

3 september 2022 10:00

Scheidsrechter

J. Philipsen

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Zoals u wellicht niet is ontgaan, zijn de dames vorig seizoen nipt kampioen geworden. Als ik dan het veld opstap, dan ben ik alsnog trots op die prestatie. Wat het team gepresteerd heeft is zeer knap en we hebben dat dan ook goed gevierd. Onze tegenstander van vorig jaar zit ook dit jaar bij ons in de competitie, maar daar gaan we het later over hebben. Vandaag beginnen we eerst met de bekerwedstrijden.

 

Vrouwenvoetbal is toch iets lastiger dan mannenvoetbal. Ondanks de groeiende aantallen, zijn er minder mogelijkheden. Zo waren we bang dat we elke zaterdag vroeg weg moesten om ver te rijden voor onze wedstrijden. Gelukkig zit het mee in de competitie, maar het gevolg is dat we maar met 3 teams in de beker zitten. Tegenstanders zijn Tricht Vr1, vorig jaar 5e in de 3e klas. En IFC Vr1. En uit de 2e klas treffen we IFC Vr1 die vorig jaar 4e wist te worden en net niet mee mochten doen voor de promotie naar de 1e klas.

Met wat doorstromend talent van de jeugd, is het altijd afwachten waar we echt staan. De 1e bekerwedstrijd tegen Tricht is dan een goede graadmeter. Waar vorig seizoen deze wedstrijd niet doorging, was het dit keer wel geregeld.

 

Vanaf de start was het direct HSSC die het betere spel had. Tricht kon weinig beginnen en waren echt zoekende. Voor ons was het lastig dat de bal er niet in wilde. Toen er halverwege de eerste helft een drinkpauze kwam, was het beeld direct heel anders. Tricht ging er voor vol en wij hadden soms wat moeite met onze positionering, maar echt veel kansen gaven we alsnog niet weg. Wel kwamen we wat lastiger aan voetballen toe. Met nog 10 minuten te gaan voor de rust, was daar opeens een solo actie die 3 van onze verdedigers voorbij liep en simpel de bal binnen wist te schieten. Toch tegen de verhouding in, maar doelpunten tellen nu eenmaal.

In de 2e helft was het wat meer een wedstrijd en kon het alle kanten op. We kregen weer wat kansjes en begonnen te hopen. Al was het toch snel de 0-2 die we moesten toestaan. Een goede actie waar een voorzet uitkwam en simpel binnengetikt kon worden. We moesten dus nu wel wat gaan doen als we een goed resultaat wilden neerzetten. Dat gebeurde gelukkig ook. Halverwege de 2e helft was het eerst Donna die Lilian wist te vinden. Met haar individuele actie wist ze de achterstand te halveren. Enkele minuten later stond het weer gelijk. Britt nu met een pass op Maxime en de verdedigers van Tricht konden deze net niet onderscheppen waarna Maxime met overtuiging wist te scoren en de stand weer gelijk trok. 2-2. Hierna bleef het een spannende wedstrijd waar we toch iets beter leken, maar het niet af wisten te maken. Toch is het met 2-2 een nette prestatie tegen de Nr. 5 van vorig seizoen in deze klasse. Dit geeft ons vertrouwen dat we tenminste redelijk mee zouden moeten kunnen komen in de competitie. De beker zal lastiger worden aangezien we nog tegen IFC mogen aantreden. Maar de bal is rond en met een paar extra weken voorbereiding zouden we ook nog wat scherper kunnen zijn.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!