klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 11

Tiendweg 10
2957TJ
NIEUW-LEKKERLAND
tel. 0184-681314

Vorige week zaterdag heeft HSSC’61 JO19 als teamuitje voetgolf in Maurik gespeeld in druilerige omstandigheden. Vandaag diende er weer voor de KNVB-beker gevoetbald te worden op Nieuw Lekkerland. Beide teams zijn door de KNVB ingedeeld in de 1ste klasse waarbij Lekkerland dolgraag naar de hoofdklasse hengelt. De thuisclub had immers al 3 partijen  gewonnen waarbij vorige week Sliedrecht met grote cijfers (1-9) was verslagen. HSSC had tot vandaag 2 maal gewonnen en wist dat het een erg moeilijke opgave zou worden om een goed resultaat te halen. De spelersgroep was vandaag bijna compleet (15 spelers). Alleen Sven ontbrak door zijn knieblessure als voetballer maar fungeerde wederom als materiaalman. Assistent-scheidsrechter Dirk hielp vandaag JO16 als begeleider en Stephan nam de honneurs met de vlag waar.

Om 12.15 uur werd er afgetrapt en na een vrije trap van aanvoerder Job kreeg Yme een kleine kans maar diens inzet ging naast. Daarna was het Nieuw Lekkerland wat het heft in handen nam en na later bleek ook niet meer zou loslaten. Men combineerde goed en er waren veel positie wisselingen waardoor de HSSC-spelers het lastig hadden om hun tegenstander op te pakken. Al in de 4de minuut kon Jarno de bal uit het net halen. Na een voorzet bij de 2de paal werd er door de verdedigers geen actie ondernomen en kon de 1-0 op het bord. In de 12de minuut had Lekkerland een uitval maar schoot deze in het zijnet. Enkele minuten later moest Jarno vol aan de bak en redde op een inzet. Ook Job moest zijn ploeg helpen door een goed blok te zetten na een corner. Toch was het uitstel van executie want na een goede aanval van de thuisclub over de vleugel zorgde een intikker voor de 2-0. Halverwege de eerste helft nam HSSC een vrije trap maar plaatste de bal zomaar in de voeten van de tegenstander en moest Job, na dit onnodige balverlies, de tegenaanval neutraliseren. Jarno moest redding brengen met zijn voet op een volgende inzet van de gastheren. Na 38 minuten kreeg Heicop een vrije trap na een overtreding op Milan. Een mooi klusje voor Bart maar die zag zijn poging van afstand ongevaarlijk naast gaan. Even later was het aan de andere kant weer raak. Een aanvaller van de groen-witten omspeelde diverse verdedigers die te weinig weerstand boden en bepaalde de stand op 3-0. Na een goede actie van Mitchell leek Joris te scoren maar zijn inzet was te zacht. Op slag van rust moest Jarno uit zijn doel komen om een grotere achterstand te voorkomen.

Na rust kwam Gino, Jens en Randy in het veld voor Yme, Dylan en Jesper. In de 52ste minuut schoot Lekkerland op de paal. Een situatie met Mitchell, Milan en Joris leverde een halve kans op. Nieuw Lekkerland liet de teugels wat varen en Heicop kwam iets beter in de wedstrijd. HSSC moest er hard voor werken maar kreeg iets meer grip op de tegenstander al moet gezegd worden dat de thuisclub diverse mogelijkheden onbenut liet. Na een uur jaagde Joris goed door en leek te gaan scoren maar dit lukte net niet. Even later gaf Milan een uitstekende steekbal naar Joris maar een treffer bleef uit. Na een opstootje moest een speler van Nieuw Lekkerland in deze sportieve wedstrijd met een gele kaart naar de kant. Bart nam een vrije trap maar zag dat de keeper van de thuisploeg redde. Na een vrije trap van Nieuw Lekkerland werd er in kansrijke positie naast gekopt. Na 70 minuten kwam Ruben, terugkomend van een enkelblessure, in het veld voor Jelle. In de slotfase moest Jarno zowel met zijn vuisten als met zijn voeten de schade beperkt houden. Jarno had geluk dat een foutje niet werd afgestraft toen de bal via de lat over ging. Jarno speelde overigens een prima pot !

Een terechte nederlaag tegen een ploeg die simpelweg gewoon beter was, kortom een maatje te groot. HSSC was duidelijk de mindere en moest het doen met enkele speldenprikjes. Een grote(re) afstraffing bleef uit nadat veel kansen werden gemist. Knap van de spelers dat na een 3-0 achterstand bij rust door hard te werken geen tegentreffers meer geïncasseerd werden.

Zaterdag 8 oktober zal door HSSC’61 JO19 om 11.45 uur op het Plein gespeeld gaan worden tegen VVAC dat vandaag met 5-1 Sliedrecht klopte.