Een mirakelse mooie middag..... - HSSC'61

Een mirakelse mooie middag.....

HSSC'61 1

3 - 1

Bergambacht 1

Competitie

3e klasse D

Datum

3 december 2022 14:00

Scheidsrechter

M. de Zwarte

Accommodatie

Sportpark Het Plein
Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Deze week stond uiteraard geheel in het teken van Oranje…we zagen deze week al prachtige beelden langskomen van Oranje dat klaar is voor de strijd. In vol ornaat en wat ziet ze er dan geweldig mooi uit: onze toekomstige koningin! Maar uiteraard stond het andere Oranje ook in de belangstelling; daar zorgt Louis persoonlijk wel voor met z’n gebrekkig Engels: “we can come een end”…ja ja, daar leek het anders in de poulefase niet echt op. maar goed vandaag konden we in een afgeladen kantine zien dat het inderdaad al wat beter gaat. Met name Dumfries deed het wel aardig. Maar lieve mensen: vergeet Denzel…  WIJ HEBBEN DENNIS!!! Vergeet Depay… WIJ HEBBEN DEGROOT!!! Vergeet dat hele oranje maar: wij hebben HET ANDERE ORANJE!!! En als die zo door gaan dan “they can come een end” dit seizoen. We klimmen op de ranglijst (al moet je daar niet teveel naar kijken zegt de trainer, maar ja, wij zijn supporters hè…) en we staan inmiddels gedeeld eerste in de strijd om de tweede periode; kortom: wij klagen deze weken niet!

Voorafgaande dagen werd er uiteraard al heel wat vooruitgeblikt naar dit duel en trok een ieder dezelfde conclusie: een heel belangrijke pot tegen Bergambacht vandaag. Kunnen we de lijn van een week eerder doortrekken? Ik doel dan nog niet eens zozeer op de punten, maar veel meer nog op het spel. Een tomeloze inzet door het hele team wat een week eerder een wat gelukkige overwinning opleverde, maar een verdiende beloning voor hun werklust. Vandaag realiseerde ik me in de buurt van de dug-out eigenlijk pas goed waar die werklust vandaan komt; Ton Kool roept zo’n 100 keer per helft: WERKEN jongens WERKEN. Volgens Theo Lekkerkerker heeft hij die tekst van hem gejat…

Maar wat een start: Goed doorzetten van DENNIS in de vierde minuut die een lage voorzet gaf op DEGROOT die beheerst afrondde en we stonden zomaar op 1-0. Wat een weelde! Maar die weelde duurde niet lang, want binnen tien minuten stond het alweer gelijk en er waren weer een paar goede reddingen van Bastiaan voor nodig om niet op achterstand te komen. Op slag van rust was het nu andersom: de assist van DEGROOT die door DENNIS fraai werd binnengekopt en we gingen zowaar met een voorsprong even de voeten opwarmen in de kantine.

De tweede helft was het mij te koud op aantekeningen te maken (de eerste helft trouwens ook) maar één ding hoef je echt niet op te schrijven om te onthouden: een werkelijk schitterend doelpunt van Remon. Een afstandsschot waar hij even de tijd voor nam, maar wel zo geweldig mooi in de verre bovenhoek schoot dat je er spontaan warme voeten van kreeg. Hij tekende hiermee voor de eindstand. Een verdiende overwinning van een team dat voor elke meter knokt en dat zien wij graag in Heicop! Nog één te gaan voor de winterstop, maar (onze)voetbalwereld ziet er weer wat zonniger uit deze weken.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!