Tiendweg 10
2957TJ
NIEUW-LEKKERLAND
tel. 0184-681314

Voor HSSC’61 JO19-1 is vandaag de najaarscompetitie begonnen. JO19 gaat eerste klasse spelen tegen de eerdere tegenstanders in de beker (Nieuw Lekkerland, Streefkerk, VVAC en Sliedrecht) met daaraan toegevoegd GJS en Meerkerk die in de 2de klasse voor de beker bovenaan eindigden en GRC’14 die uit de hoofdklasse komt. Een zware indeling met vandaag meteen de op papier zwaarste opponent want Nieuw Lekkerland had in de beker zeer overtuigend al hun wedstrijden afgetekend gewonnen. Op 1 oktober moest HSSC ook al in Lekkerland en vandaag dus weer uit, jammer. Toen bleef het na een 3-0 ruststand uiteindelijk zo omdat NL in de 2de helft wat gas terugnam maar de score had (veel) hoger kunnen uitvallen maar was uiteindelijk draaglijk. Een kansloze nederlaag viel ons toen ten deel. Nieuw Lekkerland had de intentie om via de beker naar de hoofdklasse te gaan maar waarschijnlijk ging dit niet door ivm de dispensatiespelers die werden opgesteld. HSSC had van de nederlaag geleerd en had zich voorbereid op deze wedstrijd. Het strijdplan was om iets behoudender te spelen en te proberen een tegengoal zolang mogelijk te voorkomen.
Mitchell en Sven ontbraken in de toch nog 14 koppige spelersgroep door blessures maar waren wel aanwezig.
Vandaag starten Ruben, Joris en Dylan op de bank.
Om 12.15 uur floot de scheidsrechter voor de eerste keer voor de aftrap en dit zou helaas niet de laatste keer zijn. In de openingsfase was het aftasten maar al heel snel werd duidelijk dat het een kat en muis spelletje zou worden. Nieuw Lekkerland waarschuwde in de 7de minuut na een uittrap met een bal die voorlangs naast het door Jarno verdedigde doel ging. Na ongeveer 13 minuten spelen kon de openingsgoal voor Nieuw Lekkerland genoteerd worden. De inleiding bestond uit onnodig balverlies en vervolgens knap afmaken in de verre hoek. Yme ging een minuut later door op de vleugel maar kon Randy net niet bereiken. In minuut 25 kwam de 2de treffer van de thuisclub toen na een counter Gino de bal ongelukkig met de punt in eigen doel werkte. Na alle goede bedoelingen van HSSC kon het strijdplan naar de prullenbak en speelde men eigenlijk een kansloze partij waarbij getracht diende te worden de schade beperkt te houden. In minuut 32 werd een aanval door NL goed uitgespeeld, de bal teruggelegd op de 16 meter en kon de 3-0 op het scorebord. Even later tastte de verdediging van HSSC mis bij een hoge bal en was de 4-0 een feit. Op slag van rust probeerde een aanvaller van NL via een omhaal een doelpunt te maken. Dit lukte niet maar via een intikker werd het alsnog 5-0. HSSC had daar weinig tegenover kunnen stellen. Men probeerde na onderscheppingen aan te vallen maar raakte steeds de bal veel te snel kwijt.

In de rust gaf Randy aan last te hebben van zijn enkel en werd gewisseld. Ook Milan en Robin werden vervangen. Joris, Ruben en Dylan verschenen binnen de lijnen voor de 2de helft.

In minuut 49 werd een voorzet van de gastheren geraakt maar bij de 2de paal werkte men de bal achter Jarno, 6-0. Een vrije trap van Lekkerland werd in de 55ste minuut door Dylan ongelukkig achter Jarno gekopt (7-0), het 2de eigen doelpunt van de middag. Na een uur spelen leidde een combinatie tussen Joris en Bart een voorzichtige doelpoging met de linker van laatstgenoemde in. In de 68ste minuut had een NL-er een individuele actie en omspeelde een aantal verdedigers van Heicop inclusief keeper Jarno maar Ruben wist op de lijn het volgende doelpunt te voorkomen. Milan kwam na 70 minuten spelen terug in de ploeg voor de aangeslagen Yme. Jesper moest ook nog redding op de doellijn brengen alvorens hij door Robin werd vervangen. Na 73 minuten spelen ontving Milan een gele kaart nadat hij met een felle tackle een tegenstander raakte. Dit betekende dat we in deze toch al ongelijke strijd 10 minuten met een man minder moesten spelen. Deze periode overleefde de ploeg zonder tegengoal. Het was wachten op minuut 88 toen HSSC de eerste goede kans van de wedstrijd kreeg. Milan bediende aanvoerder Job die inmiddels naar het middenveld was doorgeschoven maar de kans werd door Job voorlangs geschoten.

Al met al een zeer verdiende nederlaag tegen een uitermate sterk Nieuw Lekkerland wat mijns inziens te goed is voor deze klasse. Wij als HSSC hebben geen brood in de pap kunnen brokkelen en moeten verder tegen ploegen waar wellicht wel wat tegen te halen valt, nu waren we kansloos. We kunnen deze kampioenskandidaat maar vast gehad hebben ….

Zaterdag 12 november zal door HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op het Plein gespeeld gaan worden tegen Sliedrecht.