Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Vandaag 12 november 2022, op de dag dat elders de intocht van Sinterklaas plaatsvond, diende HSSC’61 JO19 hun 2de  wedstrijd voor de najaarscompetitie af te werken. Na vorige week bij Nieuw Lekkerland te zijn afgedroogd, wilde JO19 de punten erg graag proberen op het Plein houden. Alle ingrediënten waren hiervoor aanwezig op een zonovergoten sportpark. Het was lekker weer, de accommodatie lag er keurig bij en de spelersgroep was bijna compleet. Randy was door een enkelblessure afwezig en Sven is nog steeds niet veel verder/wijzer ivm zijn knie.

Voor de wedstrijd werd vandaag respect getoond voor de deze week overleden Atie Kooijman, de vrouw van erelid, oma van Sven en moeder van bestuurslid Marco. Er werd voor de aftrap een minuut stilte in acht genomen en er werd gespeeld met rouwbanden. De nabestaanden worden sterkte gewenst met het verwerken van dit verlies. Voor Sven was het een dag met gemengde gevoelens omdat hij vandaag toevallig ook nog jarig was en 18 jaar is geworden.
Tegenstander was vandaag Sliedrecht JO19-2 die op 17 september in de beker, ook op het Plein, met 3-0 was verslagen door 2 doelpunten van Milan en 1 van Joris.

Om 12.05 uur floot scheidsrechter Arjo Steijsiger voor de eerste keer, in een wat later bleek uiterst sportieve wedstrijd. Zoals gebruikelijk werd de partij prima in goede banen geleid door de referee die uitstraalde er veel plezier in te hebben en waarbij de spelers van zowel Sliedrecht als HSSC zich onderling keurig gedroegen.

De thuisploeg nam vanaf het eerste fluitsignaal het heft in handen en leverde in de 7de minuut het eerste echte wapenfeit. Na een vrije trap van Milan kwam de bal bij Gino maar diens inzet was te zacht. Gino maakt de laatste tijd een goede indruk, begint aan zijn nieuwe voetbalmaatjes te wennen en lijkt met de week beter te worden. Na een kwartier spelen nam Milan een corner die door Yme werd ingekopt maar van de lijn werd gehaald. Helaas moest even later Dylan zich laten vervangen door Jelle nadat hij plotsklaps naar zijn hamstring greep. Ook Sliedrecht liet zich zien en Jarno moest na een vrije trap zijn doel schoon houden. Na ruim een half uur spelen onderschepte Milan uitverdedigen van de bezoekers en scoorde vanaf ongeveer 20 meter een prachtige goal, 1-0. Een combinatie tussen Milan en Gino eindigde in een poging over het doel van de bezoekers. Na ruim 40 minuten moest keeper Jarno vol aan de bak na weer een vrije trap van Sliedrecht. Jarno redde dit keer knap met de voet. Na een uitval van HSSC bediende Yme Milan, die ook vanmiddag zijn 2de goal scoorde, 2-0. Op slag van rust maakte Sliedrecht de aansluittreffer. Een terugdraaiende voorzet belandde achter de verdediging en voor Jarno. Men deed erg weinig, stond er bij en keek erna. Sliedrecht profiteerde door de 2-1 op het bord te laten noteren.

Na rust kwamen Jesper en Mitchell in de ploeg voor Jens en Bart. De 2de helft leek voortvarend te beginnen maar helaas legde Yme de bal net niet goed terug, zonde. Vervolgens speelde Milan in het midden Yme goed aan maar het zat Yme niet mee en de 100% kans alleen voor de doelman verdween net naast. Na een hectische fase bij het doel van Sliedrecht aarzelde Milan net wat te lang en kon het kansje niet benutten. Na 55 minuten spelen was het Joris die van zich liet spreken. Joris ontving de bal van Milan en uit de draai werkte hij af op doel waarna de bezoekende goalie met een goede redding een doelpunt voorkwam. Even later was het Jelle die met een poging waarbij de bal geraakt werd, voorlangs schoot. Het bleek uitstel van executie want na een corner van Milan kopte Yme de 3-0 binnen ondanks dat de keeper de bal nog raakte. Na ongeveer een uur spelen nam Sliedrecht een vrije bal die hoog in Heicops strafschopgebied kwam. Een misverstandje of gebrek aan onderlinge communicatie zorgde ervoor dat de bal werd gemist en Sliedrecht met 3-2 terug kwam in de wedstrijd. In de 68ste minuut leek Yme een hoekschop van Milan om te zetten in een doelpunt maar helaas werd na een goede kopbal de bal weer van de lijn gehaald. Na 70 minuten kreeg Joris een kansje maar de tussenstand veranderde niet. Ook na een vrije trap van Milan waarbij Gino de bal niet lekker genoeg raakte, bleef het 3-2. Milan nam na een vrije trap zijn bal op de borst en schoot vanuit de draai op doel. De doelman van Sliedrecht loste de bal maar helaas was er geen aanvaller van Heicop aanwezig om de rebound te verzilveren. Bart kwam in de ploeg voor Milan die lichte kramp in de kuiten had. In minuut 83 probeerde aanvoerder Job, die later nog bij de hoofdmacht zou aansluiten (5-2 winst tegen Schoonhoven), het met een doelpoging van afstand maar helaas geen treffer. Na een vrije trap van Job kopte Jelle de bal keurig op doel maar de sluitpost redde en het bleek ook nog eens buitenspel. De 4-2 eindstand werd wel door Jelle bepaald, na een assist van Yme, door de bal overtuigend tegen de touwen te schieten.

Zaterdag 19 november zal door HSSC’61 JO19 om 11.45 uur weer op sportpark Streveland tegen Streefkerk gespeeld worden.