JO19: toch nog ff bibberen maar verdiende zege op Meerkerk

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Vandaag, zaterdag 10 december, diende door HSSC’61 JO19-1 op een ijskoud sportpark Het Plein tegen de leeftijdsgenoten uit Meerkerk te spelen. Koning Winter was in het land en het bleek dat er toch gewoon op het hoofdveld gespeeld kon worden, hoewel hier en daar het gras wit zag van de vorst. Op voorhand wisten we dat de krachtsverhoudingen tussen beide teams niet groot was en HSSC na de twee laatste overwinningen wilde proberen een derde zege op rij bij te schrijven. Dit diende te gebeuren zonder de nog steeds geblesseerde Randy, zonder Jens die moest werken en zonder Robin die afgelopen woensdag tegen GRC’14 een gekneusde voet had opgelopen. Ook Sven kon nog steeds niet spelen, kon ook niet als materiaalman optreden omdat hij afgelopen maandag was geopereerd aan zijn knie en nu met krukken toch zijn voetbalmaten kwam ondersteunen. HSSC’61 JO16 speelde voor JO19 en had knap met 4-0 van Arkel gewonnen. Vanuit JO16 was met trainer Owyn afgesproken dat Chiel en Teunard zouden bijsluiten. De voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos nadat Dylan te laat voor de bespreking kwam. Dit koste Dylan zijn basisplaats en had Joris geluk. In de warming-up haakte Jesper ook nog af en werd besloten met Chiel, na een hele wedstrijd JO16, in de basis te starten. Het bleek dat Jesper überhaupt niet kon spelen. Vandaag was Cor Steijsiger de man met de fluit (scheidsrechter) die stoïcijns zijn wedstrijd afrondde.

Al na 3 minuten spelen kwam Meerkerk op voorsprong na een misverstand tussen keeper Jarno en Ruben. Helaas werkte Ruben de bal achter zijn eigen doelman en kon de 0-1 op het scorebord. Even later werd Milan binnen de beruchte lijnen in een duel ten val gebracht en wees de referee naar de stip. Specialist Bart aarzelde niet en schoot de bal onberispelijk binnen wat 1-1 betekende na nauwelijks 5 minuten spelen. In minuut 10 kreeg voor HSSC Joris een kans maar hij werkte te zacht af. Dit was na een minuut of 20 ook het geval toen Job na een corner van Gino probeerde een goal te maken. HSSC was duidelijk de bovenliggende partij. Yme, vandaag weer keihard werkend, veroverde de bal maar uiteindelijk schoot Bart over. Vervolgens bracht Gino Yme in stelling maar nu ging diens doelpoging voorlangs. Een poging van afstand van Milan trof ook geen doel en verdween naast. Na ruim 25 minuten schoof de goed spelende Chiel in maar ook nu wist Yme niet te scoren. Even later was het een chaos in het strafschopgebied van de thuisploeg na een vrije trap van Meerkerk. Gelukkig kostte dit niet meer dan een corner van de bezoekers die overigens niets opleverde. Jelle, de broer van Chiel, probeerde het even later van afstand maar het was van te ver. Na 33 minuten spelen had Milan een goede actie maar zijn doelpoging leverde ook geen succes op (weer naast). Gino zorgde voor het volgende Heicopse wapenfeit maar ook nu te zacht en met te weinig overtuiging. Rond de 40ste minuut had de thuisploeg via diverse spelers een goede aanval. Yme zorgde dat de bal bij Bart kwam die de trekker niet overhaalde maar Milan de kans bood. De bal verdween helaas aan de verkeerde kant van de paal naast het vijandelijke doel. Nadat Joris voorlangs had geschoten, gaf Milan een mooie steekbal op Yme die zijn inzet dit keer geblokt zag worden. In de 43ste minuut kwam de bal in het strafschopgebied tegen de hand van een speler van Meerkerk en dat mag nog steeds niet. Weer wees de scheidsrechter naar de stip, weer nam Bart plaats achter de bal en weer was het overtuigend een doelpunt, 2-1.

Na rust kwam Dylan in de ploeg voor Joris, nadat Chiel aangegeven had dat hij geen problemen ondervond met al een eerdere wedstrijd in de benen. Jonge jongens kunnen wel wat hebben. In de 51ste minuut kon een Meerkerker even naar de kant na een duel met Milan. Milan bediende even later Bart die keurig zijn 3de treffer van de middag binnen schoot, 3-1. Na combineren tussen Gino en aanvoerder Job trof diens inzet net geen doel. Ook toen Mitchell Dylan aanspeelde hoefde het scorebord niet te worden veranderd. In de 65ste minuut probeerde de ingeschoven Chiel het van afstand maar ook nu geen goal. Een mooie aanval met in de hoofdrol Gino en Milan werd door Yme afgerond en stond het 4-1. In de 70ste minuut leverde Job de assist voor de 5-1 die Yme binnenkant paal scoorde. Teunard had inmiddels Chiel afgelost. Bij een counter van Meerkerk kwam keeper Jarno uit zijn doel maar kwam niet bij de bal, hij kwam dus te ‘zwemmen’, nee niet in bacardi-lemon. Meerkerk strafte dit af met een bal van afstand en de 5-2 kon worden genoteerd. Met nog een kwartier op de klok kwam Joris terug in de ploeg voor Yme. In minuut 82 verloor Job bij een counter van Meerkerk een duel en probeerde met een schouderduw de zaak te herstellen. Volgens de scheidsrechter geschiedde dit onreglementair en binnen de beruchte lijnen. De 3de strafschop van de middag was dit keer voor Meerkerk. Een bezoeker maakte vanaf 11 meter geen fout en het stond plotsklaps 5-3.  HSSC was het even kwijt en Meerkerk voelde dat er wellicht meer in zat. De thuisploeg had geluk toen Meerkerk er bij een uitval net niet bij kon. In de 88ste minuut schoot een Meerkerker de bal keurig in de verre hoek waarbij keeper Jarno kansloos was, 5-4. Het was dus nog ff bibberen maar de overwinning werd verdiend over de eindstreep getrokken.

Een verdiende zege met denk ik voor Heicop zeker 65 procent balbezit maar het gaat uiteindelijk niet om balbezit maar om het scoren van doelpunten, daar worden wedstrijden op beslist. Heicop had veel kansen afgedwongen maar simpelweg te weinig gescoord. Weinigen zullen gedacht hebben dat het allemaal nog zo krap zou worden maar gelukkig kunnen we weer 3 punten bijschrijven.

Nb. Leuk was dat de studerende Ole en Maarten bij hun leeftijdsgenoten kwamen kijken.

Zaterdag 17 december staat voor HSSC’61 JO19 om 12.00 uur op het Plein de wedstrijd tegen GJS op het programma, ijs en weder dienende.