Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Na een wedstrijd vol perspectieven vorige week voor HSSC’61 JO19-1 bij Papendrecht (toch een 3-1 nederlaag) kwam vandaag, 22 april, VVAC JO19-1 op bezoek. Een tegenstander waar we al vaker tegen gespeeld hadden en waarin toen de onderlinge verschillen klein waren. Momenteel is / lijkt dat anders omdat ‘de mannen van de Put’ keurig op de 2de plaats op de ranglijst staan en Heicop de rode lantaarn in bezit heeft. Maar zoals gezegd na een aantal nederlagen was het spel, de veldbezetting ed. vorige week beter dus hoopten we dat in een thuiswedstrijd op het Plein de opgaande lijn vastgehouden kon worden. De spelersgroep was bijna volledig en bestond uit 14 man. Nog steeds verkeert Sven in de ziekenboeg maar hoopt dit seizoen nog op het trainingsveld terug te keren. Ook vandaag hielp Sven de begeleiding met hand- en spandiensten voor zijn team. Zo zorgt Sven voor de materialen en bij het positiespel is hij de inspeler. De trainer had beslist dat Ole, Jesper en Dylan niet zouden starten. Hoe moeilijk ook maar de trainer gaf zijn spelers de opdracht mee om eindelijk weer eens te winnen. Men zou plezier, beleving en brutaliteit moeten uitstralen en zorgen dat er voor de eerdere (persoonlijke) fouten inmiddels voldoende leergeld is betaald.
De wedstrijd stond onder leiding van Danny Kruyer die ook nu weer kon terugkijken op een prima gefloten pot.
VVAC kwam het beste uit de startblokken middels de zeer gevaarlijk spits, nummer 15. Bij een uitval in de 2de minuut liet deze speler dwars door het centrum Jelle en Robin staan en schoot onverbiddelijk de 0-1 op het bord. De 2 centrale verdedigers herstelden zich later in de wedstrijd door de rolverdeling om te draaien en de spits feller aan te pakken. Na een kleine 10 minuten nam aanvoerder Milan een corner maar Yme kon deze net niet doeltreffend afronden. Na een kwartier was het wel raak toen Joris zijn maatje Yme in de voorhoede bediende en de bal in het doel verdween, 1-1. Vandaag lieten de heicopse verdedigers zich echt zien waardoor Ruben, Robin, Jelle en Jens zeker niet onverdienstelijk speelden, na wel een lastige openingsfase. Na goed doorzetten van Ruben kwam na een half uur spelen de bal bij Milan die na wat kappen de bal binnen prima schoot, 2-1. Een voorsprong waarvan JO19 lang niet had kunnen genieten. Net voor rust had Jens balverlies en VVAC waarschuwde met een schot net naast. Op slag van rust kwam er een hoge bal in het strafschopgebied, zelfs in het 5 metergebied, die door de thuisploeg niet onschadelijk kon worden gemaakt en de 2-2 kon op het scorebord. Jammer zo net voor rust.

Na de limonade ging Mitchell er op de linkervleugel vandoor, bezorgde de bal bij maatje Bart waarna Milan helaas net niet kon afronden. Na 55 minuten spelen kwam Ole in de ploeg voor Jelle die het na rust toch nog even geprobeerd had maar toch met pijntjes naar de kant moest. Na een uur spelen veroverde Yme de bal maar schoot vervolgens te snel waardoor de keeper van VVAC de inzet kon neutraliseren. Jesper kwam in de ploeg voor Jens die weer kramp had. In minuut 66 was het Joris die de bal veroverde maar Milan en Mitchell konden de score niet doen oplopen. Het was voor de thuisploeg ook uitkijken bij de uitvallen van VVAC. Dylan kwam binnen de lijnen voor Joris en deed dit ook niet onverdienstelijk. In de 80ste minuut plaatsten 'de mannen van de Put' een uitval, weer via hun nummer 15, waarbij Ole ternauwernood kon ingrijpen. Even later speelde de gevaarlijke aanvaller een aantal verdedigers uit maar Jarno hield zijn ploeg overeind door met de voet te redden. Even later moest Jarno nog 2 maal redding brengen met enkele goede reflexen en gebruikmakend van zijn voeten. Even later waren het aan de andere kant Dylan en Mitchell die gevaar stichten. Helaas was de voorzet niet goed genoeg om tot afronding te komen. Jarno moest voor de verandering bij een uitval weer redding brengen met zijn voeten. In extremis, minuut 90, kreeg de thuisploeg een vrije trap. Bart die eerder in de muur had geschoten nam weer plaats achter het kanon. De bal belandde nu indirect bij Yme die de goede mogelijkheid tegen de keeper van VVAC aan schoot. Het slotakkoord was voor VVAC dat Jarno zag redden. De 2-2 tussenstand werd nu ook de eindstand.

Een verdiend punt, eindelijk na diverse nederlagen op rij. Het dubbeltje had beide kanten op kunnen vallen.
VVAC had kunnen winnen maar als het een beetje mee had gezeten, hadden de punten ook in Heicop kunnen blijven.
De sportieve wedstrijd kende geen winnaar en geen verliezer…..

De eerst volgende competitiewedstrijd voor HSSC’61 JO19-1 zal op 13 mei zijn, als Ameide JO19-1 om 12.00 uur op bezoek komt.