Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Als wij terugdenken aan vorige week kunnen wij gerust zeggen “hoe dichter bij Dordt hoe leuker het wordt”. Dordt heeft een leuke binnenstad met oude pandjes en natuurlijk de Merwede en de Maas welke een bezoek aan deze stad meer dan waard maken. Misschien een leuk idee om een bezoek aan deze stad te combineren met onze wedstrijd tegen de amateurs van FC Dordrecht op 20 april. Deze wedstrijd begint dan pas om 15.45 uur zodat er voldoende tijd is om de stad te ontdekken. Maar als ik schrijf hoe dichter bij Dordt hoe leuker het wordt heeft dit alles te maken met de 8-0 overwinning die wij vorige week daar behaalden. Acht tegen nul; een ongekende luxe voor ons. Zo gemakkelijk als vorige week zal het deze zaterdag wel niet worden want voor vanmiddag stond de wedstrijd tegen de koploper VVAC op het programma.

VVAC was tot vanmiddag half drie nog ongeslagen met 10 gewonnen wedstrijden en 3 gelijke spelen. Aan dat ongeslagen imago wilden wij vanmiddag een einde maken. Het is een hele mooie prestatie waar wij alleen maar jaloers op kunnen zijn. Eigenlijk had hier één nederlaag tussen moeten zitten want in onze uitwedstrijd tegen VVAC hadden wij tot de negentigste minuut een 2-1 voorsprong . Helaas moesten wij door fouten in de blessuretijd toch het onderspit delven. Voor de wedstrijd van vanmiddag kunnen wij ons vastgrijpen aan de tegeltjeswijsheid van vorige week “wie de hoop laat varen, heeft al bij voorbaat verloren”.

Dus begonnen wij vol goede moed aan deze wedstrijd. Robin had bijna de zelfde elf spelers in het veld gebracht als vorige week. Lucas moest vanwege vakantie verstek laten gaan en op zijn plaats speelde Lennard en begon Wouter de wedstrijd on Plaats van Dennis D. Als Lennard het net zo goed doet als vorige week kunnen wij tevreden zijn. Toen wist hij drie keer te scoren. Als pupil van de week mocht Andra de Jong ons hier het voorbeeld ingeven; na een dribbel scoorde zij haar doelpunt.

Wij begonnen de wedstrijd goed en al in de eerste minuut gaven wij ons visitekaartje af door een schot af te vuren dat maar net naast het doel ging. De eerste 15 minuten waren volledig voor ons en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van VVAC. Maar na dit eerste kwartier werd VVAC sterker en werd het een gelijk opgaande strijd. Na een half uur gespeeld te hebben kwam VVAC met een gevaarlijke aanval die Dennis B wist af te slaan door de bal tot corner te verwerken. Echt gevaarlijke aanvallen bleven in het verdere verloop van de eerste helft aan beide kanten achterwege zodat wij gingen rusten met een gelijke stand: 0-0.

De tweede helft ging VVAC in de aanval en werd het spel de eerste 10 minuten hoofdzakelijk gespeeld op onze helft. Of hun aanvallende spel voor Robin en Ton aanleiding was om direct twee wissels toe te passen weten wij niet maar na een klein kwartier gespeeld te hebben werd Ferry gewisseld voor Job en Tristan voor Dennis D. Na een verder gelijk opgaande wedstrijd werden wij weer sterker en werden wij de bovenliggende partij. Uit één van onze aanvallen werd door VVAC een overtreding in het strafschop gebied gemaakt waardoor wij een strafschop mochten nemen. Wouter nam deze strafschop. De strafschop werd in eerste instantie gestopt door hun keeper maar in de rebound scoorde Wouter toch de 1-0. Maar toen sloeg ook het noodlot weer toe. In de 85-ste minuut mocht VVAC een vrije bal nemen die keurig werd ingeschoten waardoor het 1-1 werd. Een vrije bal waarbij volgens het publiek totaal geen overtreding aan vooraf ging en waarbij de scheidsrechter een beslissing nam die zeer discutabel was. Gelukkig bleef het 1-1 en liep de wedstrijd voor ons niet zo af als in de uitwedstrijd.

Toch een mooi resultaat, we speelden immers wel tegen de koploper, waarbij onze jongens gevochten hebben als leeuwen en waarbij vaak heel goed voetbal werd gespeeld. Een compliment aan onze spelers, Robin en Ton is dan ook zeker op zijn plaats. Helaas moest in de laatste minuut Aron uitvallen, die overigens een hele goede wedstrijd speelde, met een schouderblessure omdat zijn schouder uit de kom was geschoten. Waarschijnlijk zullen we hem de komende wedstrijd niet in het veld aan het werk zien en dat is wat hij vandaag liet zien erg jammer.