4128BN
LEXMOND
tel. 0347-341600

Lekvogels -HSSC’61 4-1

Met de 9-2 in het achterhoofd tegen Noordeloos vertrokken we vol vertrouwen naar Lexmond. Er stond het nodige op het spel: de strijd om handhaving is nog allerminst beslist, maar vandaag stond ook in het teken van de strijd om de derde periodetitel. Lekvogels stond daarin aan kop met negen punten uit drie wedstrijden en wij op de tweede plaats met twee punten minder. Dit betekende dat we weliswaar met het nodige vertrouwen het kanaal overstaken, maar ook realiserend dat Lekvogels momenteel in een flow zit. Daar was de eerste helft niet zo heel veel van te merken. Het was wellicht toch een beetje het ontzag voor HSSC waarvan men al heel lang niet meer wist te winnen. Het initiatief lag bij de Heicoppers in de eerste tien minuten, maar een ongelukkige handsbal van Koen binnen de zestien betekende een penalty voor Lekvogels en dat was het ‘duwtje in de rug’ zoals de trainer van Lekvogels terecht opmerkte. Toch was HSSC gedurende de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg een aantal goede kansen, maar vond een uitstekende doelman op hun weg. Die hebben wij overigens ook, want vlak voor en vlak na rust hield ook hij met een paar geweldige reddingen zijn ploeg op de been. Toch was HSSC na de rust geen schim meer van de eerste helft en behoudens een grote kans voor Lucas, die ook weer de Lexmondse goalie op zijn weg vond, was het van onze kant maar heel povertjes. De ingevallen spits van Lekvogels was een plaag voor onze verdediging en samen met zijn maatje voorin zette zij de zaak achterin behoorlijk onder druk. Dat leidde tot een paar pijnlijke foutjes die genadeloos werden afgestraft. De makkelijk gekregen penalty die door Nicky werd binnengeschoten stond nog maar nauwelijks op het bord of de vierde treffer van Lekvogels viel te noteren. Een teleurstellende middag derhalve en we zullen nog flink aan de bak moeten om die vermaledijde vijfde klasse te ontlopen. Vijf ploegen lijken wel zeker van handhaving, maar met Noordeloos, Spijk en Asperen zijn wij nog volop in strijd om die zesde plaats die zo ontzettend belangrijk is dit jaar.