Keramieklaan 2
4142BL
LEERDAM
tel. 0345-612632

Vanmiddag gingen we vergezeld van een waterig zonnetje en dreigende luchten op weg naar Leerdam om daar de wedstrijd tegen Leerdam Sport te spelen. Een hele belangrijke wedstrijd die wij gewoon moeten winnen om niet in degradatie zorgen te komen. Dit geldt overigens zeker voor Leerdam Sport. Zij staan negende en hebben 19 punten; wij staan op een gedeelde zevende plaats (tezamen met SV Spijk) en hebben 24 punten. Winnen wij dan kunnen wij terecht zeggen jantje lacht maar als wij verliezen dan is het gewoon jantje huilt. Aangekomen in Leerdam zagen wij een prachtig sportcomplex en betraden wij een hele gezellige kantine. Onze gastheren hadden er alles aan gedaan om er een leuke middag van te maken want er was zelf een heuse diskjockey die voor gezellige muziek zorgde. Maar omdat wij niet voor de muziek kwamen trotseerden wij de maartse kou om onze jongens aan het werk te zien.

Robin kon deze middag niet beschikken over Jari en Tristan en voor deze spelers werden Nicky en Job in het veld gebracht. Ook Mark was door zijn langdurige blessure nog steeds niet van de partij en kreeg deze week helaas te horen dat er nog steeds vocht in zijn knie zit. Hopelijk hadden onze jongens net zo veel inzet als vorige week dat toen de basis was voor een prachtige 3-1 overwinning op Everstein. Aan motivatie zal het wel niet liggen want gisterenavond zaten Dennis B en Wouter zelfs bij het Nederlands elftal. Weliswaar niet als spelers maar wel op de tribune en ik hoop maar dat zij niet al te goed naar de wedstrijd tegen de Schotten hebben gekeken want dit niveau was zeker in de eerste helft echt niet goed. Nee laat Wouter maar spelen zoals hij de laatste tijd doet want hij speelt gewoon erg goed. Zo doorgaan Wouter !

Deze jongens zullen gisterenavond ongetwijfeld hebben gedacht “ dit moeten wij beter doen “. Maar of dit lukken zal ?

De wedstrijd begon net zoals de thuiswedstrijd in november met veel wind en dan heb ik altijd horen zeggen dan moet je de bal zien laag te houden. Maar wij zagen juist vele hoge ballen die dan ook niet goed aankwamen. Ook lage ballen werden niet goed in de benen gespeeld en zeker het eerste halfuur speelden wij erg nerveus en ontbraken de mooie combinaties die wij zo af en toe vorige week zagen. In dit eerste halfuur speelde het spel zich voornamelijk af op onze helft en was Leerdam Sport de aanvallende partij met af en toe een uitschieter aan onze kant. We mochten blij zijn de rust in te gaan met de brilstand.

De tweede helft was een heel ander HSSC te zien en was de invloed van onze technische staf merkbaar. Waarschijnlijk had Robin in de rust tegen zijn jongens gezegd dat er uit een ander vaatje getapt moest worden als wij hier niet drie punten wilden verliezen. Robin wilde een veel meer aanvallend HSSC. Na de rust zagen wij een aanvallend HSSC, waren de rollen ten opzichte van de eerste helft omgedraaid, en kwamen er kansen voor ons. Maar het bleef uitkijken voor de snelle aanvallers van Leerdam Sport want hun counters waren levensgevaarlijk. Er werd echter niet gescoord. Helaas sloeg een kwartier voor tijd de vlam in de pan en stonden op een zeker moment beide ploegen nogal boosaardig tegenover elkaar . Dit leidde tot diverse gele kaarten. Het was aan de goed leidende scheidsrechter, de heer J.A. Wijsman, te danken dat de wedstrijd niet echt uit de hand liep. En omdat er door beide ploegen niet gescoord werd eindigde de wedstrijd zoals deze begonnen was namelijk in een nul-nul gelijk spel. Het is Jammer dat de wedstrijd moest eindigen in een explosieve sfeer waarbij zelfs twee spelers van Leerdam Sport aan het eind van de wedstrijd het veld

moesten verlaten. Mede door deze explosieve sfeer was deze wedstrijd toch een beetje jantje huilt geworden.